Acabada d'estenar a Palma i presentada per una jove formació però amb músics de reconegut prestigi (entre d'altres Antoni Lliteres o Fany Marí) divendres dia 19 de febrer a les 20h a l'Auditori del Centre Cap Vermell ART VOCAL ENSEMBLE presenta l'òpera còmica Orfeu als Inferns, de Jacques Offenbach.


Art Vocal Ensemble és una associació musical creada amb l’afany d’aportar una nova visió del repertori i interpretació musicals. Proposa, en aquesta ocasió, una versió adaptada de l’òpera còmica Orfeu als Inferns, de Jacques Offenbach, estrenada a París l’any 1858. A ritme de can-can, la crítica que fa Offenbach de la doble moral de la societat burgesa del seu temps es transforma, en el nostre cas, en sàtira de la realitat social i política que ha viscut Mallorca al llarg dels darrers temps.
Autor: Jaques Offenbach
Llibret original: Hector Crémieux i Ludovic Halévy
Adaptació Art Vocal Ensemble: Jaume Roca i Assumpta Illa
Vestuari: Maria F. Cortés
Equip de producció: Maria F. Cortés, Jaume Roca i Llorenç Gelabert
Il·luminació: Teatre Xesc Forteza
Coreografies: Lola Rosselló
Direcció escènica: Assumpta Illa
Direcció musical: Llorenç Gelabert



REPARTIMENT:
Toni Lliteres (Orfeu)
Fanny Marí (Eurídice)
Jaume Roca (Aristeu-Plutó)
Silvia Fluixà (Cupido)
David Llecha (Júpiter)
Pere Joan Costa (Apol·lo)
Miquel Company (John Styx)
Carlos Llecha (Opinió Pública)

MÚSICS:
Svitlana Bens (Piano )
Marta Alcover (Flauta travessera)



Sinopsi:
L’escena la situem inicialment a l’exterior d’un circ (món terrenal). Eurídice està avorrida del seu matrimoni i no suporta al seu espòs Orfeu, qui també la detesta. Realment s’ha enamorat d’Aristeu, un mag qui en realitat és el mafiós Plutó, rei dels inferns. Plutó proposa partir junts ben enfora a Eurídice i ella accepta. Quan Orfeu s’adona del fet es sent feliç d'haver-se'n desfet de la seva esposa, emperò l'Opinió Pública, com a veu de la consciència, li recorda que s’han de guardar les aparences i ha d'intentar recuperar-la. Per això demanarà ajut al poderós Júpiter, un reconegut pallasso de circ que en aquells moments es troba a la pista (Olimp) assajant el seu nou espectacle. Ambdós es dirigiran cap al “club de alterne” (Infern) on Plutó s’han emportat Eurídice. Finalment ella romandrà on més li agradi i amb l’home que més li agradi. Serà el pinxo John Styx?, l’entremaliat Júpiter?, el mafiós Plutó?; o potser retornarà als braços del seu espòs Orfeu?...




Offenbach
(n. Colònia, Alemanya 20 de juny de 1819 - m. París, França, 5 octubre de 1880) va ser un compositor i violoncel·lista alemany, nacionalitzat francès, creador de l'opereta moderna i de la comèdia musical. Va ser un dels compositors més influents de la música popular europea del segle XIX. En 1855, va fundar el teatre «Bouffes Parisiens» on va portar a escena les seves pròpies obres, que reflecteixen la joie de vivre de la seva època, amb humor i irreverència.





Qui no ha escoltat el Galop final d'Orfeu als inferns, també conegut com el can-can?:




Ja podeu comprar les entrades de l'òpera buffa "Orfeu als Inferns" de J. Offenbach a l'OIT de Cala Rajada.
Durada 90 minuts.
Entrada 10€.
És un espectacle familiar del que pot gaudir petits i grans.


Aquest és el cartell de l'estrena a París. Si voleu saber més d'aquesta obra clicau damunt el cartell i visitareu un bloc que explica la rellevància d'aquesta òperetta en l'evolució del teatre musical.