MÉS ha proposat la divisió en lots del servei de salvament i la introducció de clàusules laborals a totes les licitacions, com ara la subrogació dels treballadors i diverses millores mediambientals





 

MÉS per Capdepera ha fet diverses propostes en les diverses reunions que han mantingut els distints partits per consensuar els plecs de condicions per a la licitació dels serveis de salvament i de platges per als propers anys.

En primer lloc, i pel que fa al servei de salvament a les platges, hem demanat que el servei es liciti en dos lots, un per a les platges de l’Agulla i Cala Mesquida i un altre per a les platges de Son Moll, sa Font de sa Cala i Canyamel. Tota vegada que l’equip de govern ja ha proposat també fer dos lots pel que fa al servei de platges (bars, hamaques, para-sols, etc.) entenem que també s’hauria d’aplicar aquest criteri al servei de salvament. D’aquesta manera, creim que es podrien limitar situacions de monopoli o evitar problemes en el servei, com els que han tengut lloc darrerament.

També, i per al concurs de salvament, hem demanat l’ampliació d’una hora del servei en temporada alta –de 9 a 10 del matí- així com un increment de la puntuació que s’atorga a les millores laborals que ofereixen les empreses. En aquest sentit, consideram imprescindible que el guanyadors dels concursos, tant el de salvament com el de platges, tenguin l'obligació de subrogar els treballadors.

Pel que fa al servei de platges, hem proposat l’obligatorietat de la neteja de les platges més petites, com n’Aladern o es Carregador, fins ara molt deficient, així com també l'increment de la puntuació de les millores mediambientals que ofereixin les empreses, com puguin ser la instal·lació de cendrers, la neteja en els mesos d'hivern o la promoció del reciclatge.

 

MÉS per Capdepera