Exigeixen completar el tram ferroviari i renunciar a la “Via verda”



 La Plataforma en favor del tren de Llevant, formada per molt diverses associacions de la zona i que compta amb el suport dels municipis i dels partits polítics, ha tornat a fer pública la seva reclamació de completar la via fèrria, així com a la renúncia de substituir-la per una “via verda”, que ningú ha reclamat, que no resol cap problema i que, a més, resultat caríssima (5,5 milions d’euros inicialment que, segons el costum del PP, acabarien convertint-se en més del doble).

El comunicat de la Plataforma està carregat de raó i recull el sentir molt majoritari dels ciutadans. Recorden assenyadament que la substitució del projecte no resol cap tipus de mobilitat i que, en canvi, el projecte que ara rebutja el PP era la proposta feta després d’estudis exhaustiu que recollia el Pla Director de Transport, que va comptar amb el vot unànime del Parlament. Aquest tipus de projectes d’un recolzament social tant ample, previstos en plans a llarg termini, haurien de quedar al marge de l’alternança política en el Govern. Molt més, si tenim en compte que el PP mai va dir en campanya electoral que volgués suprimir la línia i substituir-la per una via verda.


Com molt bé diu la plataforma, les vies verdes estan pensades per a donar una utilitat a vies fèrries en desús, però no es plantejant mai allà on no existeix cap tipus de via, ja que no té cap sentit fer-ho. Es més, si s’inicien les obres aquesta legislatura i, com és molt previsible que passi, a la propera hi ha una nova majoria que vulgui acabar la línia del tren, la inversió feta no serviria per res.

El Govern del PP hauria d’abandonar d’una vegada el seu comportament autoritari i deixar de governar al marge de l’opinió de la gent, especialment quan les decisions que pren no es corresponen amb el programa electoral amb el que demanaren el vot als electors. L’opinió de la Plataforma, amb una gran representativitat, hauria de ser escoltada abans de prendre decisions irreversibles. El mentider Bauzá no es cansa de repetir , amb falsedat, que la seva imposició del TIL a tota la comunitat educativa la fa com a conseqüència del seu programa que va obtenir majoria absoluta (valdria recordar que la majoria absoluta és només en escons, no en vots). Dons bé, si vol complir les promeses del PP, el que ha de fer és completar la línia del tren, que és el que havien promès sempre tots els càrrecs públics del PP, abans que Bauzá ordenàs l’autoritari canvi de rumb.

EU dóna tot el seu suport a la meritòria tasca de la Plataforma en favor del tren de Llevant, que desmunta les mentides del PP i dóna arguments molt raonables en favor de completar una obra necessària, amplament reivindicada i prevista en l’ordenament sectorial. Al mateix temps, reitera que si els seus vots són necessaris per a conformar majoria de Govern la propera legislatura, l’acabament de la línia de Llevant serà una de les seves prioritats.