"UCAP sempre s’ha caracteritzat –a nivell polític-,

per anar donat pals de cec sempre que la seva

condició de frontissa els asseguri la cadira".

En primer lloc, vull felicitar als partits politics d’ UCAP i PSOE per haver aconseguit un pacte d’estabilitat (inestabilitat per molts d’altres) i els animo a que quan comencin la seva legislatura de bon govern ja que els gabellins no poden suportar mes vaivens politics que, al seu judici, nomes es regeixen per interessos polítics i no per el interès general del municipi.

Qualsevol persona que des de el 22 de maig hagi analitzat en profunditat  lo succeït a Capdepera des de las passades eleccions municipals haurà pogut constatar que per determinades formacions politiques, llastimosament, EN POLÍTICA SI VAL TOT.

Es de persones ingènues pensar que el primer acord entre UCAP i PSOE s’avortà senzillament perquè el candidat socialista no estava disposat a esser batle durant el dos primers anys de legislatura tenint una probable inhabilitació política. Lo cert es que deu resultar decepcionant conèixer que mentres estàs negociant a nivell local un pacte de legislatura, las direccions dels dos partits estan negociant a la teva esquena altres acords sense consultar-te i esperant que acotis el cap i t’agenollis per el be del partit. I mes decepcionant quan els teus propis companys de partit son els que te pressionen. Ja sabem que la política fa estranys companys de llit.

UCAP sempre s’ha caracteritzat –a nivell polític-, per anar donat pals de cec sempre que la seva condició de frontissa els asseguri la cadira. És infantil i il·lús creure que el pacte aconseguit entre aquesta formació política i el PSOE pugui ser beneficiós per el poble. Que me donin només un argument, un sol argument, que justifiqui que aquest pacte ajudarà a dinamitzar, modernitzar i reforçar el teixit productiu d’aquest municipi, mes quan ens trobam en una crisi econòmica d’imprevisibles conseqüències per lo que es far mes necessari que mai tots els suports polítics necessaris a nivell autonòmic per, com a mínim,  aconseguir acostaments que possibilitin la consecució de determinats objectius polítics i econòmics. A aquest pacte no es dona cap ni una de las circumstàncies descrites.

Llastimosament, UCAP en lloc d’entendre que un acord amb el PP seria lo mes beneficiós per el municipi, s’ha dedicat a insultar i acusar al PP de barbaritats difícilment justificables a nivell polític. Com s’ha d’entendre que un partit acusi al altra de pressionar als seus militants i no actuí judicialment? Evidentment, un altra cortina de fum per amagar la veritat i justificar davant els seus militants i votants la necessitat de pactar amb el PSOE.

A las darreres eleccions municipals, els gabellins tornaren triar els seus representants polítics amb l’únic desig de que aquests dialoguessin, pactessin i arribessin a acords que el objectiu fos beneficiar i fer d’aquest municipi un poble mes pròsper, dinàmic i productiu. Els fets ens ha demostrat el contrari. El pacte UCAP-PSOE ha confirmat que els interessos polítics han primat per damunt els interessos dels ciutadans i que UCAP ha optat per pactar amb un partit que, intueixo, obtindrà nuls beneficis polítics. Estic absolutament convençut que els ciutadans de Capdepera i els seus propis militants faran pagar a UCAP la seva manca de tacte i estratègia política i, fonamentalment, la seva incapacitat per donar al poble d’un verdader govern estable.

Dels beneficis econòmics del que tan presumeixen  ambdues formacions polítiques, en xerrarem amb mes deteniment d’aquí a poc.

 

Joan Ferrer