Laura Flaquer



Catalina, jo també em permetré dir-te alguna cosa: enhorabona per la teva publicació



Amics, volia fer-vos arribar la meva opinió sobre la carta de Catalina Maria Brotad i sobre les reaccions que ha suscitat.

En primer lloc, em pareix extraordinari que una al·lota jove tengui inquietuds polítiques i que es decideixi a escriure una carta d’opinió en un medi com aquest, llegit per tanta gent. El que no ens hauria de parèixer extraordinari, sinó normal, és que una veïna del nostre poble defensi la nostra llengua i cultura, perquè penso que tots hauríem de fer el mateix. I, Catalina, jo també em permetré dir-te alguna cosa: enhorabona per la teva publicació. A més del seu contingut, és genial que hagi suscitat tantes opinions (tant bones com dolentes); també et vull animar perquè segueixis desenvolupant el teu caràcter lluitador i el teu esperit crític,  i perquè t’interessi la política, perquè, amb un poc de sort, el futur de la nostra societat canviarà gràcies a persones com tu.

I en segon lloc i per concloure, vull manifestar el meu desacord i indignació després de llegir la resposta del senyor Paolo Zerbato, basada en la desqualificació i la demagògia. Em resulta vergonyós que avui en dia aquest senyor parli de llibertat per decidir mentre la vida la política del Partit Popular es basa en la imposició i, així ens va. I em pareix patètic que s'ompli la boca parlant de "fracàs escolar", quan vostès són els primers a voler eliminar l’opció d’aprendre dues llengües amb les que convivim, és a dir, eliminar l’opció d’enriquir-nos culturalment.

I per acabar diré que em pareix insultant que avui en dia encara hi hagi gent a favor de la liquidació de la nostra cultura i la nostra llengua, perquè, Sr. Zerbato, se sap ben bé quin és el vostre transfons. Vosaltres parleu de "donar l’oportunitat d’aprendre més i millor el castellà", però parlem clar, fa anys que lluiteu per l’ELIMINACIÓ GRADUAL DE LA NOSTRA LLENGUA.

Després de llegir i sentir comentaris com el d’aquest senyor, se’m confirma la teoria que als polítics de dretes els beneficia aquest "fracàs escolar", no poden suportar que la gent tengui inquietuds i es documenti, s’informi i OPINI amb arguments. A més, em vaig sentir insultada, ja que sóc una al·lota de 21 anys, però segurament (tot i el fracàs escolar del meu temps), jo hauria fet una redacció més correcta que la del programa electoral del PP de Capdepera.

Com a al·lota jove que sóc, m’agradaria que molt de jovent seguís el camí de na Catalina Maria, que tingués inquietuds per la política, per la societat i per la nostra llengua i cultura. Perquè nosaltres som el futur i no podem permetre que la nostra llengua es quedi en l’oblit, perquè és la nostra senya d’identitat, el que ens fa singulars.

Laura Flaquer,
gabellina i defensora del que és nostre