per BTT


Assumirà el càrrec de cap de l'oposició i assumeix que el càstig electoral no va amb ell.





Hem hagut d'esperar cinc dies, fins al divendres per tal que l'òrgan publicitari del PSOE gabellí manifestàs la voluntat de reincorporar-se a l'IES i ser el cap de l'oposició.

Es veu que a l'anàlisi electoral que fa no percep que el PSOE és el perdedor d'aquestes eleccions municipals on hi ha tres guanyadors, PP, MÉS i PI. És a dir, tres partits que incrementen significativament de vots i de regidors i un que minva, tant en vots com en regidors.
El PSOE. Passa de 8 a 5 regidors i de 1661 vots a 1181 vots. Perd el 29% dels vots. Amb una participació semblant baixa del 43,09% dels vots al 27,99%. Si qualque partit ha estat castigat a les urnes és el PSOE. Si alguna lectura es pot fer d'aquesta contessa electoral és que Capdepera no vol Rafel Fernández.

I és que la complexa personalitat de l'actual batle en funcions li ha restat molts vots. Sense anar més lluny, el divendres dia 28 de maig, a dos dies de les eleccions va emetre un vídeo per "fer amics" on es tornava a erigir en «salvapàtries» i únic que podia governar el poble i a la resta de partits els qualificava de mentiders i copiadors de programes que «se'n riuen dels votants».



Com podeu comprovar, una manifestació fruit de la desesperació i plena de l'odi a l'altre.

Algunes veus ja deien que aquest personatge és el típic prototip del "morir matando, matar muriendo" de la cançó de Serrat "Sin piedad", que no pot deixar la Sala amb tants fronts oberts i que procurarà negociar per tapar-los. 

Són molts els votants històrics socialistes que no han votat PSOE a les municipals a causa del Sr Fernàndez, i que ho han fet per MÉS. L’encara batle ha dinamitat l’agrupació socialista amb la seva actitud autoritària.

Ara és el temps dels dissidents del PSOE, d'aquells que s'integraren temporalment a l'agrupació socialista d'Artà o quedaren a Capdepera al marge. Però aquest tema formarà part d'un altre xiuxiueig.

De moment sols podem dir que en política allò que avui és blanc demà pot ser negre.

BTT