He sentit queixes per la recollida de fems a tant a Capdepera com a Cala Rajada, més per mal us dels usuaris ( tirar bosses de fems sense reciclar, o el dia que no pertoca) que pel servei de recollida. Fa uns dies que m’hi fitxo i he pogut comprovar que el sistema no acaba de funcionar.  Jo faig una volta de Capdepera a Cala Rajada, passant molts de dies per la carretera de Sa Pedruscada, passeig de les Atzavares, Son Moll  i autovia.

He pogut comprovar que aquesta bossa de fems es troba vora la carretera fa devers tres setmanes. I ningú del servei de neteja o recollida l’ha vist? No ho entenc perquè són ben a  la vista quan puges a Capdepera.
 

Hi ha qualque veí que confon la paperera amb un contenidor i deixa de tant en tant els seus residus ( i sembla que sense reciclar), també ha estat un parell de dies sense recollir.

 

Al passeig de les Atzavares fa al manco una setmana que hi ha unes bosses allà tirades i ningú  les arreplega. També són a la vista (no s’amaguen). Algunes es troben a la cantonades i altres vora les papereres del mateix passeig (per cert no s’entén que se buidin les papereres i no se’n dugin les bosses, això se’n diu coordinació).

 

Està molt bé que se vulgui premiar amb “regalets” als qui reciclin bé, però... Què feim amb els qui no ho fan? Per què no s’arrepleguen les bosses tirades més ràpidament? Ningú ho controla? No n’hi ha coordinació entre el servei de neteja i recollida de residus? Suposo que si.

 

S’augmentaren les tarifes de recollida prometent un millor servei, però tinc la impressió que el poble esta més brut. Fallem els ciutadans, però també els responsables. Manca control  i actuacions contundents contra els incívics, tant als punts d’aportació dels contenidors com al porta a porta. L'estampa és lamentable.