Arran de la polèmica suscitada després de les declaracions de l'organitazació juvenil d'aquest partit, el president d'Esquerra a les Illes Balears i Pitiüses, Joan Lladó, ha contestat avui matí als mitjans de comunicació.

 

Diu que “no prendrà en consideració cap pregunta derivada de les informacions falses que han aparegut en un mitjà de comunicació concret" i ha anunciat que "el partit ja ha interposat diferents demandes en aquest mitjà per les falsetats publicades d'ençà de l'elecció com a conseller". Lladó ha afirmat que respectarà la decisió de la corporació insular d'assistir a l'audiència reial i que hi assistirà com a membre del Govern d'un Consell que, segons  el conseller, "representa a tots els ciutadans de
Mallorca". "A Mallorca és benvingut tothom sigui un cap d'estat o un manobre; la igualtat i la fraternitat són pilars del republicanisme" ha explicat Lladó. De la mateixa forma, ha volgut deixar clar que "com a republicans aspiram i treballarem perquè un dia, els que venen a l'illa, ho facin amb els mateixos drets i deures, sense privilegis per raó de raça, llengua, religió o pertinença a una familia en concret".

Segons Lladó "no és contradictori estar al Govern i ser republicà. Som demòcrates. Acceptam les regles del joc, però no renunciam a canviar-les"; en aquest sentit ha conclòs dient que "el rei rebrà un republicà i d'això se'n diu democràcia.