Com informàvem, des de Cap Vermell, l'Ajuntament ha rebut una important subvenció per a Normalització lingüística del nostre municipi



  SUBVENCIÓ CONCEDIDA PEL CONSELL DE MALLORCA A L’AJUNTAMENT DE CAPDEPERA EN MATÈRIA DE DINAMITZACIÓ LINGÜÍSTICA
   El Consell de Mallorca dins 2008 ha ofert unes subvencions a diferents ajuntaments de Mallorca per actuacions en matèria de dinamització lingüística (BOIB 136, de 27.09.08). En concret aquests ajuts s’han ofert en funció del nombre d’habitants dels municipis i del total del pressupost que cada corporació destina a normalització lingüística.
  Així, Capdepera és un dels 3 municipis de modalitat B, al qual s’han destinat 18.000€ per la realització de les següents actuacions de caire general o específic.
   Dins les actuacions de caire general s’hi inclouen: cursos diversos de català per a adults, i en especial adreçades a la integració-ensanyament de nouvinguts, com són el programa de voluntariat lingüístic, el programa de ràdio “Curiositats de llengua”, la creació i actualització del blog del Servei d’Assessorament Lingüístic (http://sal.balearweb.net), informació i realització d’actuacions puntuals (monogràfics sobre Jaume I, Mercè Rodoreda, Llorenç Riber i M. Antònia Salvà); les projeccions de cinema a la fresca en català; la gestió i realització del concurs de narrativa curta “Ploma de ferro” -que enguany arriba a la XV edició- i l’edició dels llapis amb el lema “escriu en català” -amb la voluntat d’animar la població a escriure en català en lloc de fer-ho en castellà per por de no fer faltes d’ortografia-.
   Un altre conjunt d’actuacions és el referit a difusió de la toponímia major (urbana i de camins rurals) mitjançant la col•locació de rètols. En aquest sentit, dins 2008 s’han col•locat algunes plaques de carrers de Cala Rajada i les plaques de camins rurals corresponents als polígons 10, 11 i 12.
Pel que fa a les actuacions específiques, les hem subdividit en dos àmbits: àmbit turístic i de formació lingüística del personal de l’Ajuntament.
   Donat que el sector turístic és el sector que mou l’economia del municipi cal fer actuacions especialment en aquest àmbit tant adreçades a la conscienciació lingüística dels propietaris-treballadors del sector turístic com i als turistes, fent de la llengua catalana un tret diferencial de l’oferta turística.
  En aquest sentit, a començaments de temporada es van repartir entre hotels, restaurants i cafeteries vocabularis diversos i es van editar uns tríptics amb recursos i normativa; es van elaborar diferents models de carta de restaurant i cafeteria, L’Ajuntament ha convocat ajuts per retolació comercial en català, etc.
   Pel que fa als funcionaris i treballadors de l’Ajuntament, setmanalment es van enviar a través de l’intranet local unes fitxes autoformatives sobre normativa i qüestions de llenguatge administratiu

Servei d’Assessorament Lingüístic - Capdepera