Joan Ferrer presenta una moció, en nom del Partit Popular de Capdepera, demanant que no augmenti la taxa de la incineració de Residus Urbans de Mallorca

   D. JOAN FERRER FLAQUER, portaveu del Grup Municipal Popular a l’ajuntament de Capdepera, presenta al Ple de la Corporació, per el seu debat a la propera sessió ordinària, la següent
    MOCIÓ:
   El passat 1 d’octubre de 2007, el Ple del Consell de Mallorca, adoptà l’acord d’aprovar inicialment la modificació de l’article quart i la disposició final de l’ordenança reguladora de la taxa pel tractament de residus sòlids urbans de l’Illa de Mallorca.
   D’aquesta forma, amb aquesta mesura, a partir de dia 1 de gener de 2008 la tarifa a aplicar a la taxa de tractament de residus sòlids urbans ha sigut de 127,78 €/tona. IVA inclòs.
   Així les coses, i aquí a iniciativa del equip de govern , aquesta pujada ha sigut assumida, únicament per els negocis i industries del nostre municipi al any 2008, el que suposarà un increment molt important del rebut, dins un any molt complicat per la nostra economia.

    Tenint en compte:
   - Que la pujada de la taxa de incineració va venir justificada, entre d’altres coses:
      1.I en més d’un 50 %, per un error en la previsió d’entrades de tones de fems per part del servei de gestió de residus de construcció i demolició.
      2. Pels errors en la previsió del preu del kw/h que ven TIRME a GESA.
      3.Per  la minva dels ingressos per venda de compost i de fraccions procedents de la planta de tractament d’escòries.
   - Que els contribuents no s’han de veure perjudicats econòmicament pels errors de previsió de l’empresa concessionària.
   -Que els ajuntaments han de satisfer al Consell la totalitat del cost de la taxa, mentre que a la pràctica, a l’hora de recaptar la taxa dels contribuents mai es recupera la totalitat del cost, ocasionant als ajuntaments un perjudici que no les correspon assumir.
   - Que, tant la Presidenta del Consell de Mallorca en el seu discurs d’investidura, com la Consellera Executiva de residus, com tots els partits que donen suport al govern del Consell, van prometre, durant i després de la campanya electoral,  que no pujarien la taxa d’incineració.
   Es per això, que el grup municipal del Partit Popular proposa al Ple de la Corporació l’adopció dels següents acords:
   Primer: Instar al Ple del Consell de Mallorca que per el  any 2009 no augmenti l’ ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA DE TRACTAMENT DE RESIDUS URBANS DE L’ILLA DE MALLORCA.
   Segon: Instar al Consell de Mallorca a que assumeixi l’emissió del rebut i la gestió del cobrament de l’esmentada taxa.
   Tercer: Remetre còpia dels acords a la Presidenta del Consell Insular.
   Quart: Instar al batle a actuar defensant el sentit d’aquest acords davant qualsevol instància supramunicipal.

Capdepera  a 25 de setembre de 2008

Joan Ferrer Flaquer