Aquesta preciositat és Yago. Té uns 7 o 8 anys i fa 4 que viu al refugi de Capdepera. És un ca amb una història molt trista: quan tenia uns 3 anys va ser abandonat per la seva família al balcó de l'apartament on vivien; es varen mudar i simplement el varen deixar abandonat a la seva sort. Va viure una temporada a la canera de Son Servera i, un temps després, el vàrem dur a la protectora d’animals de Capdepera, fins avui dia.


Heu vist com es diverteix Yago i com es comporta en una casa? És emocionant!: la presidenta de la Protectora de Capdepera viu a Alemanya, però ve freqüentment a Mallorca per ajudar en el refugi. Na Marlies, la presidenta, aquest pic va venir sense el seu ca perquè volia comprovar com era conviure amb en Yago en una casa. I, simplement, ha quedat fascinada;a en Yago li ha millorat el caràcter i l'humor en qüestió d'hores de ser a ca seva, estimat i cuidat.

El més trist, i que ell no sap encara, és que na Marlies se'n tornarà cap Alemanya i ell no la podrà acompanyar; haurà de quedar al refugi. Com sabem, en Yago no pot conviure amb altres cans, ha de ser el ca únic de la família i ella ja en té un altre.
Aquests dies que na Marlies ha quedat a Mallorca, ha deixat en Yago fins a 3 hores tot sol en el seu apartament, i tot ha anat bé: no ha romput res ni ha fet les seves necessitats dins l'apartament. En Yago és un ca molt bon al·lot, tranquil i obedient. És molt noble i dòcil amb les persones, però té problemes de socialització amb altres cans i és incompatible amb moixos. Totes aquestes coses ens fan pensar que en Yago va tenir una vida difícil amb el seu primer
propietari i és per això que consideram que ha de viure com a ca únic; també és a allò al que està acostumat des que viu en el refugi.

Necessita una persona de referència amb qui establir un vincle. Aquests dies hem comprovat que ell conviu molt bé amb una parella, preferentment sense fills, ja que necessita viure amb tranquil·litat. Seria fantàstic per a ell que visqués en un pis, apartament o casa amb un petit pati interior, on no hi hagués cap altre animal que el posàs nirviós. En Yago no és apte per viure en una finca.

En les sortides a passejar no té problemes, però, com que és un ca de raça Pitbull, classificat per la normativa com a animal potencialment perillós (APP), ha de sortir sempre amb morral i fermat. És un ca que no tira de la corretja i no crea conflictes amb altres animals, sempre que el qui el passeja tengui el control i disciplina.

Estam convençudes que en Yago no ha tengut cap aportunitat a causa de l'estigma de la seva raça. Hi ha cans molt més problemàtics amb segones oportunitats, però ell, pel simple fet de ser un Pitbull, ho té tot en contra.Amb
afecte i dedicació, és un ca fantàstic.

És molt urgent que surti del refugi al més aviat possible, ja que, després de 4 anys entre reixes i malgrat els esforços de les voluntàries de la protectora, la seva flama s'està afeblint: el seu caràcter ha tornat apàtic i els seus ullets
s'han entristit notablement.

Yago és positiu baix en leishmaniosi, malaltia per a la qual no necessita cap tipus de tractament, encara que sí que ha de menjar un pinso especial per prevenir l'al·lèrgia alimentària que pateix. És una al·lèrgia a la proteïna animal que li pot causar diarrees i problemes a la pell, encara que amb la ingesta d'aquest pinso té els problemes d'al·lèrgia totalment controlats.

S'entrega en adopció amb contracte i seguiment, desparasitat, vacunat,esterilitzat i amb xip.