Moció del Partit Popular de Capdepera, amb proposta de 20 mesures per a controlar la despesa de l’Ajuntament

Image

   D. Joan Ferrer Flaquer, portaveu del Grup Municipal Popular en l’Ajuntament de Capdepera, en nom i representació del mateix eleva al Ple de la Corporació per al seu debat de la següent


MOCIÓ

   La caiguda generalitzada de l’economia gabellina té una especial incidència en les arques municipals on, per exemple, els ingressos locals vinculats a l’activitat urbanística estan disminuint i el descontrol de gestió i el augment constant de les despeses, amb una total passivitat del equip de govern en front de la crisis que patim, acompanyats de la falta total d’iniciatives per fer front al futur immediat.

   Per això, se sotmet a la consideració del Ple l'aprovació dels següents acords:

   1.Reduir un 25% els sous corresponents al Batle i regidors amb dedicació exclusiva i parcial als pressuposts del 2009.
   2.Major control de les hores extraordinàries i de la despesa corrent.
   3.Reducció del termini per poder fer efectiu el pagament als creditors i proveïdors a 2 mesos, amb la finalitat d’injectar solvència financera a las empreses locals.
  4.Reducció del termini per la concessió de les llicències d’obres (menors a 10 dies i majors a 45 dies).
  5.Amb caràcter general, nomes s’augmentarà la plantilla de personal per donar cobertura als serveis operatius (Seguretat i Emergències) i per atendre necessitats associades als serveis socials.
  6.Reducció del Impost Bens Immobles (IBI) per situar-lo a nivell del any 2007.
  7.Reducció del Impost de Construcció per situar-lo a nivell del any 2007.
  8.Reducció, per el proper pressupost, de la taxa de recollida i tractament dels residus sòlids urbans a nivell del any 2007.
  9.Les altres taxes congelades per el proper pressupost.
  10.Creació d’un fons addicional de cobertura per serveis socials.
  11.Suprimir totes las actuacions que no es considerin imprescindibles. Particularment es generarà estalvi mitjançant la contenció de las despeses destinades a publicitat, publicacions, comunicacions, material d’oficina, despeses de protocol i representació.
  12.Politiques de compres mes eficients i controlades.
  13.Pla d’estalvi energètic: reducció consum intern, criteris per la regulació de les temperatures màximes i mínimes als edificis públics i horaris d’encesa i apagament, consum d’alumbrat públic (canviar las bombetes de las faroles de Cala Rajada per las bombetes de baix consum), control exhaustiu dels temporitzadors d’encesa i apagament dels vials, carrers i de les instal•lacions esportives.
  14.Rigor i prudència en el pressupost d’ingressos del any 2009, amb un seguiment constant de la seva evolució al  llarg del seu exercici.
  15.Realitzar una anàlisi de las actuacions que manquen per executat al llarg d’aquest any, establint una priorització de las mateixes, senyalitzant las que podrien deixar-se de fer al actual exercici. En cap cas es retallarà las de caràcter social ni las que incentivin d’una manera directa l’activitat econòmica.
  16.Elaborar un estudi plurianual que permeti conèixer el impacte dels contractes vigents o en tramitació als següents exercicis.
  17.Garantia de despesa social. No es veuran afectades per els retalls las partides pressupostaries destinades a atendre despeses socials.
  18.Els préstecs es tindrien que formalitzar als moments en que es necessitessin, evitant al màxim el pagament dels interessos, en quan al temps ens referim.
  19.Congelació de las partides pressupostaries relacionades amb las dietes dels càrrecs electes per asistencia a plens, comissions informatives o consells d’administració de l’empresa pública.
  20.Congelació del pressupost municipal corresponent al capítol 2 al proper pressupost del any 2009.


  A la espera de la inclusió al proper ple ordinari del mes d’octubre, el saluda molt atentament.


Capdepera, 11 de setembre de 2008
Joan Ferrer Flaquer