"...aquell temps estava de moda "vetar", és a dir no deixar fer coses a persones per motius polítics (?)."









Devia de ser jo un nin d’uns 10 anys quan vaig entrar a s’escolania de la meva Capdepera natal. Qualcú l’havia dit al senyor rector que jo era un bon element... No és veritat Toni?.

Bé en aquell temps estava de moda "vetar", és a dir no deixar fer coses a persones per motius polítics (?). En Marce, el meu bon Marce, era un mestre molt bo, però només podia exercir des del seu domicili, per motius polítics (?).

Un dia la seva mare, la meva tia Catalina i ma mare, n’Àngela,  me varen dir que anés amb elles, que anaven a sa rectoria a xerrar amb el senyor rector. Aquí els meus record pot ser es confonen, però al dia següent d’aquella conversa se va veure la  “Guzzi” d’en Marce aparcada a la paret de sa rectoria.  En Marce havia anat a fer classes de francès al senyor rector. Varen afluixar  a partir d’aquell dia els problemes polítics (‘) d’en Marce? No ho record exactament, però el cas és que va anar a donar classes de francès  al senyor rector i a casa seva. Allà a la meva Capdepera natal!



Un dia qualsevol del mes de maig de l’any del Coronavirus.
Joan Sancho Calafat “Jusan”