"...Volem fer un balanç de la feina feta, a la Regidoria d’Esports, en aquest any i mesos de legislatura"

    No demanaré quina ha estat la feina feta duran aquest primer període, ja que el balanç el feim nosaltres i per tant, és la nostra opinió. No me tatxeu de antidemocràtic, però el vostre balanç el podeu llegir al Uep Capdepera. S’ha vist clarament. No s’ha fet res de res.
   S’ha invertit cap dobler en les instal•lacions esportives del municipi? La resposta és NO. Ni al camp d’esports “Es Figueral”, ni al poliesportiu, ni al Clot de Sa Grava, ni la pista d’atletisme, ni al campet de S’Alzinar, ni a la pisteta multiesportiva, ni a la piscina, ni s’han creat nous espais, ni res de res... tot el contrari, a poc a poc, veim que aquests espais, lluny de anar millorant, de cada vegada més és van deteriorant per la manca de manteniment i millorament continuat que es el que els fa falta.
    Al començar la legislatura, ens va deixar per fer-se càrrec de la direcció general d’esports en Biel Gili. Es veritat que no es fàcil trobar un substitut, però és que ni s’ha intentat, almanco no hem vist cap convocatòria pública de feina per fer la substitució, i això que en el pitjor dels casos és per quatre anys. Si reenganxa, com a polític, més. A dia d’avui, el problema, ja que la seva falta és nota i molt en tot el funcionament de l’àrea d’esports,  no està solucionat.
    S’ha tancat el bar del poliesportiu, la regidora el 06.06.08 ens va informar a una comissió que faria el nou plec, només amb una modificació per tema dels fums i que a la propera, és a dir el 27.06.08 ni em vàrem parlar. No passa res, però és que hi va haver un altra comissió el 08.08.08 i no hi va assistir ni se'n va parlar. encara el l’hora que la regidora ens comuniqui que pensa fer. El que es cert i a la vista està es que qualsevol problema que caigui en les seves mans no és soluciona, queda dins un calaix.

Image

    Igualment, és va dotar al pressupost del 2007 d’una partida de 100.000’-€ per la adequació del aparcament de la piscina i per si no bastaven, al pressupost del 2008 hi afegim 40.000’-€ més. En canvi si miram si s’ha fet res, ens trobam amb un total abandonament. No s’hi ha invertit ni un cèntim.
   L’any 2006 és varem modernitzar i adequar els vestidors del camp de futbol a les necessitats reials a l’espera que el 2007 s’invertís amb un acumulador d’aigua calenta per donar servei a totes les noves dutxes. Encara és l’hora que s’hagi solucionat aquest problema. Segurament aquesta temporada també s’hauran de dutxar amb aigua freda.
   Una de les demandes del Club de bàsquet era la il•luminació de la pisteta vora el pavelló, per poder entrenar quan aquest estigués ocupat. Tampoc no s’ha fet aquesta petita millora. Al revés, la regidora ens va comunicar que ferien aparcaments per després a un plenari que no, però no sabem en quedarà tot això. Primer és que si, després és que no, i al final no és pren cap decisió.
En quan a la piscina municipal, ha tingut un any i tres mesos per obrir-la. Evidentment si hi ha problemes amb la empresa concessionària s’han de solucionar, però temps ni ha hagut de sobre per fer-ho. I que diu el poble. Pues que la regidora ven fum per tal d’allargar-ho fins que hi hagi el canvi a la Batlia.

     El que si sabem és que el proper quinze de setembre, se canviarà la gespa del camp de futbol, però  aquesta actuació no justifica  el sou de tot un any de nul•la gestió. A nosaltres, no ens pareix suficient.
Hem pogut saber que la seva relació amb les associacions esportives del municipi no és del tot satisfactòria, on la tònica dominant ha estat  la prepotència i la confrontació abans que el diàleg i el consens. Les subvencions no els arriben d’hora, i ja no pot fer servir l’excusa de que no té el pressupost aprovat, si no que és manca de voluntat  política o manca de capacitat de gestió.
   
   Resumint: Pensam que la Sra. Regidora d’esports no s’ha fet mereixedora del sou que cobra per aquest càrrec, ja que com l’hi he dit la seva gestió al front del departament la qualificam de nul•la, ni molta ni poca, ni bona ni dolenta, simplement és que no ha fet res en tot aquest temps i per tant, pel be del municipi, en benefici de l’esport a Capdepera l’hi demanaríem a la Sra. Regidora que es plantegi si ha de continuar al front d’aquesta àrea. Si vol saber la nostra opinió, li  recomanaríem que deixés el seu lloc a un altre.Evidentment Sr. Regidora és la nostra opinió, també d’alguna gent que ens ho ha fet arribar, que segurament vosté no comparteix, però que almanco l’hauria de fer reflexionar.


Mateu Melis
Regidor d'Es Grup

Image