"El que feis és hipotecar

el futur d’aquest Ajuntament"

I.- FEMS

Nosaltres si que creim amb la labor del técnics municipals, tant si governem com si estem a l’oposició, al contrari de alguns que ara governen i que abans criticaven amb força els tècnics i questionaven els seus informes, malgrat com a humans també es poden equivocar, i  a  l’informe de la técnica de medi ambient  es veu clarament la diferència de puntuació, per tant per a nosaltres no hi ha dubte. Nosaltres donam la benvinguda a la empresa, però recordam a l’equip de govern que és la seva tasca fer cumplir el que han ofertat a la seva plica. Nosaltres ens abstendrem per coherència amb el nostre vot negatiu en quant al nou plec, ja que suposa un increment de 600.000’-€ anuals que es recaudaran via increment d’impostos, i com ja varem dir, no creiem que sigui el moment. 

II.-  ABOCADOR.- Està previst l’impacte ambiental del projecte. Per a nosaltres és molt important. 

III.- DUNES.-Nosaltres votarem que sí en recolçament a l’equip de govern per que el ministeri faci la inversió. Ara be: que s’hagin de signar aquests convenis per deixar mes despesa als ajuntaments no ens pareix be. No volem fer demagògia amb aquest tema, malgrat sempre se n’ha feta (si no, recordau el plenari de les rotondes, on era el mateix). Però pareix esser que si volem millores, sempre hi ha aquesta “lletra menuda”. Això si, demanam que se recuperi el projecte inicial, ja que és molt mes complert, i una retallada del mateix, seria una passa enrera molt mala de tornar a avançar. 

IV.- Si. 

V.- ICO.- Tal i com vàrem dir al plenari on es va aprovar provisionalment, creim que és una passa enrera, ja que significa més despesa per el constructor i que repercuteix al preu final de l’habitatge. Amés, en época de recesió on les Administracions s’afanyen a treure millores fiscals per incentivar l’economia, nosaltres la penalitzem. Creim que no és el millor moment pujar els impostos en época de recesió econòmica. 

VI.- PRESTEC.- Nosaltres ens reafirmarem amb el que vàrem dir el dia dels presupostos, i que ja es contemplava aquest endeutament. 

Creim que aquests credits per 5.500.000’-€ que avui s’aprovaran no reflexen ni representen les necesitats més urgents per al municipi. Amés, No vareu convidar a participar-hi a l’oposició tot i que l’endeutament es per quinze anys i a vosaltres només vos en quedaran dos i mig. Quan dic que no vareu convidar a participar-hi a l’oposició me referesc que no es va aceptar cap de les propostes que ES GRUP va fer, perque al plenari se va dir que algunes sí que es farien per que és consideraven bones. A aquest prèstec que ara ens presentau segueix sense haver cap de les nostres propostes, ni menció. Es a dir, des de el departament de hisenda no se te  cap interés en les propostes de l’oposició.  

“Per altra banda, no tenim cap pla de com s’amortitzaran aquests hipotètics prèstecs, malgrat sigui un supost, per saber el deute públic d’aquest Ajuntament a partir del 2011. Vaig demanar al plenari dels presupostos que se ens pasàs aquest supost i encara es l’hora. (veis com no teniu en compte el que diu o demana l’oposició). El que feis és hipotecar el futur d’aquest Ajuntament. Es facil preveure que els propers consistoris es veuran obligats a pujar els impostos per, simplement fer front a les deutes adquirides.  

Amés, en aquest moment, tots els indicadors econòmics i els polítics autonòmicis i nacionals ja xerren obertament de crisis i que no es recuperarà l’economia fins a finals del 2009. Però be, vosaltres en lloc de estalviar dobbers en temps dificils, feis tot el contrari: Gastau dobbers a mansalva en despesa corrent i les inversions les finançarem amb un prèstec que ja el pagaran els qui vindran darrera.  

I quan dic inversions, no ho dic molt convençut. Esteis fent un prèstec a quinze anys per comprar, entre altres coses, llumets de nadal, un vehicle, que segurament no durarà quinze anys, per instruments musicals, material esportiu (2.000’-€), etc…Es a dir “grans inversions” que qualsevol familia ho compra a cinc anys, i vosaltres a quinze… Per altra banda, la majoria del que figura aquí, almanco a nosaltres no ens heu informat per que són els diners. Per exemple reforma ajuntament. Que es pensa fer. Llevar les barreres arquitectòniques que a dia d’avui estem obligats, no ho sabem. Edifici policia municipal. Ens ha mostrat el Sr. Regidor cap anteprojecte o planol del que te pensat fer? No, Parlam de molts de dobbers.

Nosaltres el que veim és que els presupostos es vàren quadrar amb aquest préstec. Tot el que mancava ja que augmentareu la despesa corrent amb un 23 % ho heu inclòs aquí. Per això hi ha aquestes petites coses que no hi tenien cabuda i s’ha de fer mitjançant financiació aliena. 

Una altra questiö. Quan és vàren aprovar els presupostos, vàrem criticar amb força que la majoria de inversions fossin a Capdepera nucli i és deixàs de banda sobretot a Cala Rajada. Creim que amb la recesió econòmica que vivim, els nostres governants s’ho haurien de repensar i embellir prioritàriament el nostre nucli turístic per excel·lencia, ja que és la principal font d’ingresos de la majoria de famílies del poble i no podem permetre que se vagi deteriorant, sino tot el contrari, l’hem d’anar revitalitzant i modernitzant. 

Nosaltres, demanariem a l’equip de govern que el deixi damunt la taula, se estudiin les propostes, i sabent el futur econòmic que espera als consistoris futurs, tornar-ho a dur per la seva aprovació. Creim que valdria la pena. Sino, esteis condicionant el futur econòmic, una mesura suïcida que condicionarà el futur d’aquest municipi almanco per els propoers quinze anys.