inici

Cap Vermell

Tot recordant l'Esperança.

Bona gent del municipi de Capdepera:

Fa uns dies vaig veure les fotografies i els comentaris sobre Les Completes de la festa de l'Esperança a la revista Digital Capvermell. Com a “gabelli” de soca-rel que som me va emocionar.Devers el 46 n’Angela “Caraca” va a domar a  llum un ninet, fill d´ella i de l´amo en Miquel Sancho Reus, per alguns anomenat Mestre Miquel “Mercadal”. A la pila baptismal me posaren de nom Juan, apadrinat per en Joan Sancho i na Catalina Calafat. Aquell al·lot va anar creixent i un dia l´amo en Toni Melis “Pintor”, el va  agafar a la plaça de l´Orient i li va dir que l’havia de dur a la sagristia per “xerrar”. En aquells temps el rector era D. Joan Dalmau i va resultar que me volien “fitxar” com escolanet... I així va ésser!  Recordo haver dirigit resos del Sant Rosari, des del púlpit al costat de l’altar, molt a prop de  La Verge de l `Esperança. ”Verd i blanc duim el vestit de puresa i esperança vestit el nostre esperit” Patrona del poble de Capdepera. I misses també que en vaig servir, ja que jo era escolanet “dels d’abaix”.. No entonava jo cap cançó.

I tot aquests preàmbul per agrair com a “gabelli” que es conservi cada dia, cada any, la fidelitat a la Verge de La Esperança. Per ventura pot ser que no tingui a tot el poble a Les Completes i aquella llarga processó, però té la gent que ha de tenir.

Serveixi des de la llunyania un sentiment  d’ALEGRIA per la celebració del 18 de desembre. Sé que a l’ofici d’enguany s’han trobat gents de llavonces, que encara avui agraeixin a la Verge  la seva cura del nostre municipi.  Alguns dels noms que s’han trobat i m’han fet recordar són ni més ni manco D. Pere Llabata Sancho “Llevates”, D. Bartomeu Melis Melis “D´es Forn”, l´amo en Miquel Sancho “Barraca”, l´amo Pedro Bonnín “Serol”. M’hagués agradat ser-hi allà amb ells... però les circunstàncies de la vida són  les que són i penso que, per ventura, me trobaren a faltar ( o pot ser no!) i, fins i tot, pot ser varen xerrar de jo...

Visqui la Verge de l’Esperança

 Dat i beneit a Palma el 18 de Desembre del 2016.

Bones festes per a tothom de part d’en Joan Sancho Calafat “Caracu”. Jusan

Foto del mes

CAP VERMELL INFORMA

Cap Vermell és membre 
fundador de l'Associació de 
Premsa Forana de Mallorca


Amb els nostres mitjans:Horaris C E Escolar