Bona gent del municipi de Capdepera:

Fa uns dies vaig veure les fotografies i els comentaris sobre Les Completes de la festa de l'Esperança a la revista Digital Capvermell. Com a “gabelli” de soca-rel que som me va emocionar.



Devers el 46 n’Angela “Caraca” va a domar a  llum un ninet, fill d´ella i de l´amo en Miquel Sancho Reus, per alguns anomenat Mestre Miquel “Mercadal”. A la pila baptismal me posaren de nom Juan, apadrinat per en Joan Sancho i na Catalina Calafat. Aquell al·lot va anar creixent i un dia l´amo en Toni Melis “Pintor”, el va  agafar a la plaça de l´Orient i li va dir que l’havia de dur a la sagristia per “xerrar”. En aquells temps el rector era D. Joan Dalmau i va resultar que me volien “fitxar” com escolanet... I així va ésser!  Recordo haver dirigit resos del Sant Rosari, des del púlpit al costat de l’altar, molt a prop de  La Verge de l `Esperança. ”Verd i blanc duim el vestit de puresa i esperança vestit el nostre esperit” Patrona del poble de Capdepera. I misses també que en vaig servir, ja que jo era escolanet “dels d’abaix”.. No entonava jo cap cançó.

I tot aquests preàmbul per agrair com a “gabelli” que es conservi cada dia, cada any, la fidelitat a la Verge de La Esperança. Per ventura pot ser que no tingui a tot el poble a Les Completes i aquella llarga processó, però té la gent que ha de tenir.

Serveixi des de la llunyania un sentiment  d’ALEGRIA per la celebració del 18 de desembre. Sé que a l’ofici d’enguany s’han trobat gents de llavonces, que encara avui agraeixin a la Verge  la seva cura del nostre municipi.  Alguns dels noms que s’han trobat i m’han fet recordar són ni més ni manco D. Pere Llabata Sancho “Llevates”, D. Bartomeu Melis Melis “D´es Forn”, l´amo en Miquel Sancho “Barraca”, l´amo Pedro Bonnín “Serol”. M’hagués agradat ser-hi allà amb ells... però les circunstàncies de la vida són  les que són i penso que, per ventura, me trobaren a faltar ( o pot ser no!) i, fins i tot, pot ser varen xerrar de jo...

Visqui la Verge de l’Esperança

 Dat i beneit a Palma el 18 de Desembre del 2016.

Bones festes per a tothom de part d’en Joan Sancho Calafat “Caracu”. Jusan