inici

Cap Vermell

Confés que he estat jo!

Nacionalitzada espanyola i mallorquina d'adopció, m'encanta el nostre paisatge costaner i avui he dit prou...         

  


Cansada ja, any rere any, de veure més monticles de pedres, que ja arriben a l'altura d'un metre, per tot el Parc de Llevant, avui m' he posat en feina.

Des de cala Mesquida cap a cala Torta, he estat jo!

Per a aquells a qui agrada fer d'"artistes contemporanis" o "fer-se la foto" o per als que diran: "no molestava a ningú o era bonic", he de dir que sí que fa molt de mal a la natura.

Diario de Mallorca: Es tracta clarament d'una moda amb cert impacte ambiental. Una pràctica que pot afectar el medi i ocasionar erosió.

Menorca Local: La creació de monticles de pedres es va estenent per l'illa sense que la gent sigui conscient de l'impacte en el medi i l'erosió que ocasionen. El que era un fenomen esporàdic s'està convertint en una pràctica massiva.

Diari d'Eivissa: Per a l'expert, aquests munts de pedres «alteren el sòl i la seva morfologia a escala local». El problema d'aquesta acció humana és que afecta el territori per la «continuada modificació del sòl a base de retirar i amuntegar pedres». El geòleg adverteix que «tot i que l'erosió del sòl sembla insignificant, l'ús de pedres per a crear munts genera una desestructuració del sòl».

IB3: https://www.youtube.com/watch?v=ijt4VQJ7goo

Nacionalitzada espanyola i mallorquina d'adopció, m'encanta el nostre paisatge costaner i avui he dit prou. Ja està bé de fer coses només per l'egoisme humà i de voler deixar la nostra mala petjada en tot. Ja està bé de contemplar i deixar fer, perquè si no ho evitam i ho anam deixant és que ho estam acceptant i consentint! Avui una mare francesa em preguntava per què feia el que estava fent, i un senyor, en castellà, va dir: està pirada. Però si ho deixam any rere any la costa es converteix en el que altres volen per a treure's la foto. Serà un altre mal reclam turístic? Siguem molts o pocs els que anem passejar per la zona, ajudem perquè la natura segueixi el seu curs i donem una "bufada" a aquests monticles de pedres quan apareguin de nou, perquè si no ajudam nosaltres a conservar el Parc de Llevant, qui ho fa ?

Per a les poques autoritats que passegen per aquí: ja que aquest any han posat senyalització nova per a senderistes, no estaria malament posar un cartellet demanant que no es facin aquestes "escultures", perquè, si no, quan el sòl quedi erosionat, no sé on aniran els senderistes I informin més sobre les males pràctiques, ja que de vegades la gent ho fa per ignorància.

Quan vaig acabar el meu passeig ja no hi eren...


Foto del mes

CAP VERMELL INFORMA

Cap Vermell és membre 
fundador de l'Associació de 
Premsa Forana de Mallorca


Amb els nostres mitjans:Horaris C E Escolar