Benvolgut Uambabalubabalambambú:

 

   En primer lloc volem agrair-te ben sincerament les teves aportacions, els teus escrits, que ajuden a dinamitzar aquesta pàgina i a enriquir-ne el contingut.           

    Dit això, creim que podem convenir que els teus punts de vista han estat acollits des del primer moment amb tota consideració pels responsables de “Cap Vermell”: cap crítica, cap resposta, cap censura... Com ha de ser, d’altra banda, i per molts d’anys. Precisament, el que volem és que aquesta sigui la pàgina de tots, i mentre es mantengui una línia de respecte formal, tothom hi serà benvingut. I encara hi afegiríem una cosa: per part de tots els qui des de fa més de 25 anys ens mantenim en aquesta aventura, series molt ben rebut com a membre de la nostra associació cultural, tu i qualsevol altra persona, sigui quina sigui la seva ideologia, per la qual ni tan sols et demanaríem. I és que la nostra prioritat és que “Cap Vermell” sigui una finestra oberta, sense vetos, sense excepcions, a Capdepera, Cala Rajada, Canyamel, sa Mesquida...            

   Ja sabem que tot això sona molt bé, i fins i tot es pot al·legar que només són paraules, però comprovar que és com deim, resulta ben senzill. Vine, integra’t activament en l’associació i contribueix, tant com puguis, a redreçar aquesta lìnia “antipepera” que tu ens atribueixes. La nostra línia és el denominador comú dels qui hi som, però hi som els qui hi volem ser, i els qui no hi són és perquè no volen. No demanam carnets ni adscripcions, i tampoc no exigim promeses o juraments de fidelitat a cap credo.           

   Posat això en clar, i tornant al teu escrit, res no tenim a dir de la primera part, en què poses a parir l’equip de govern i fins i tot dubtes del sistema legal que ens hem donat (“El cas de Capdepera és un xemple claríssim de perversió democràtica, de passar-se els resultats electorals pel folro de ses sabates”). És la teva opinió. S’hi pot estar d’acord o no, però no es aquesta, la qüestió, sinó respectar les opinions alienes. En canvi no podem acceptar de cap de les maneres, perquè això sí que ens afecta de ple, que posis en dubte la transparència de la nostra enquesta sobre la valoració de l’equip de govern i de l’oposició. Tu deus haver provat de votar, i hauràs pogut comprovar que només et deixa exercir aquest dret una vegada cada dia. El sistema de les nostres enquestes és igual per a tothom, de manera que els qui considerin bona, dolenta o horrorosa l’acció de govern o la tasca de l’oposició, compten amb una absoluta igualtat d’oportunitats per a manifestar-se. No, amic nostre, el resultat no s’ha d’agafar amb pinces perquè segons tu ”la majoria dels qui elaborau aquesta magnífica pàgina web son “antipeperos”. O no poden votar els “peperos”? Tenen menys ordinadors? No ho crec. Els fa peresa, votar? No ho sabem. El que sí sabem és que les nostres enquestes no es poden manipular ni volent. El sistema no ho permet. Però és que no veus que quan tu emets el teu vot i el total suma 151, per dir una xifra, no podem fer res per corregir-la? Què diries tu, si l’endemà trobassis que la xifra és 150? En qualsevol cas, es tracta de sondejar l’opinió dels nostres lectors, sense que atorguem un valor sociològic absolut al resultat de les nostres consultes.           

   No t’equivoquis, company. No carreguis el mort al missatger. A vegades les coses són com són i no com ens agradaria que fossin. Nosaltres el que ens estimam és la democràcia, la igualtat d’oportunitats i la transparència i la lliberat. Per estimació cap a opcions concretes, convé parar esment a “La Razón”, “El Mundo”, “ABC”, la “Cope”, etc. No a “Cap Vermell”.           

   Insistim: vine, apropa’t, participa, influeix, opina, fes el que vulguis. A “Cap Vermell” seràs ben acollit, mentre intentam que, com fins ara, sigui un mitjà a l’abast de tothom. Tu el primer.               

   Per acabar, ens permetem pregar-te que continuïs fent-nos arribar els teus escrits, les teves reflexions, sempre interessants. Les teves col·laboracions –ho repetim– enriqueixen aquesta pàgina.