NOVES BONIFICACIONS PREVISTES A L’IMPOST DE BENS IMMOBLES I A L’IMPOST SOBRE VEHICLES DE TRACCIÓ MECÀNICA.
   Vos recordam les noves bonificacions que s’estableixen per a l’exercici 2008 , i que en alguna d’elles és necessari la presentació dels justificants per part de l’interessat. La data límit per sol.licitar aquestes bonificacions és el 31 de març de 2008.
Aquestes son les novetats:

IMPOST SOBRE BENS IMMOBLES:
“De conformitat amb allò establert per l’article 74.4 del text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovat pel RD legislatiu 2/2004, de 5 de març, segons estableixen les condicions previstes a aquest apartat, podran gaudir de bonificació de la quota:
   1.- Tots aquells immobles que constitueixin el domicili familiar, sempre que el seu valor cadastral no superi els 100.000€. El percentatge d’aquesta bonificació serà:
   o Bonificació del 70 per 100 per a valors cadastrals de fins a 80.000,00 €.
   o Bonificació del 30 per 100 per a valors cadastrals d’entre 80.000,01 € i 100.000,00 €.
   Als efectes de les bonificacions anteriors, hom s’estarà al que disposa l’article 4 de la Llei 40/2003, de 18 de novembre, de protecció a les famílies nombroses.
   Per poder gaudir d’aquesta bonificació serà necessari que ni la persona beneficiària ni els membres de la unitat familiar siguin subjectes passius en aquest impost per cap altre habitatge distint a l’afectat per aquesta bonificació.
   S’entén com a habitatge habitual aquell habitatge en el qual la totalitat dels membres de la unitat familiar figuren com a empadronats.
   Aquesta bonificació es concedirà a petició de la persona interessada i haurà d’anar acompanyada de la documentació següent:
   o Document Nacional d’Identitat de la persona sol·licitant
   o Títol de Família Nombrosa
   La sol·licitud de la present bonificació s’haurà d’efectuar anualment entre l’1 de gener i el 31 març.
  2.- Tots aquells habitatges que comptin amb mesures d’eficiència i estalvi energètic a la llar (plaques solars, aïllament, etc.) tendran dret a una bonificació del 25% de la quota.
   Aquesta bonificació es concedirà de forma anual, a petició de la persona interessada, i s’haurà d’efectuar entre l’1 de gener i el 31 de març.
   Per poder rebre la bonificació dels Serveis Tècnics Municipals hom haurà d’acreditar que l’habitatge inspeccionat compleix amb les mesures d’eficiència energètica requerides.”

IMPOST SOBRE VEHICLES DE TRACCIÓ MECÀNICA.-
   Artículo 5º. Gozarán de una bonificación del 20 por ciento los vehículos que consuman como clase de carburante, biodiesel; y de un 30 por ciento en el caso de que su sistema de propulsión sea mixto (de conformidad con lo establecido en el artículo 95.6 del R.D.L. 2/2004, de 5 de marzo).


Departament d’Intervenció de l’Ajuntament de Capdepera.
Regidor. Sebastià Sureda Rosselló