"Vieja" famella


Bussejant per les costa de Cala Rajada, concretament prop del faralló de Cala Gat, l'amic i col·laborador de Cap Vermell Joan Sans va identificar dues "viejas" (Spariosoma cretense), espècie que només havia fotografiat a Canàries. N'havia vist també a Sícilia, on també és un fet curiós, i a Balears s'han citat en alguna altra ocasió però són ben rares i poc habituals. Per a Joan ha estat la primera vegada que la puc fotografiar a casa. 



Anaven una parella juntes i en cap moment es separaven. No van aturar-se ni un segon, en dues baixades van desaparèixer. Queda constància fotogràfica de la trobada. Una curiosa raresa a les nostres aigües!

"Vieja" nedant amb tutes mediterrànies.

A més a més de la sorpresa de les "viejas" al Faralló, el mateix dia i també al faralló de Cala Gat, en Joan va poder fotografiar aquest magnífic cabot de Reulei.  També va ser primera vegada a Mallorca, al menys en estat adult i sense dubtes.


Gobius roulei amb la característica dorsal apuntada.

Tenia la referència d'un company que l'havia fotografiat un a Menorca fa dos anys en un fons arenós. En aquell moment tenien dubtes que es tractés de Gobius de gasteveni o Gobius de reuli en estat juvenil.


Aquests són els de fa 2 anys al mateix lloc. Més petits i molt probablement juvenils de cabot de Roulei.

Resulta emocionant trobar espècies noves o "rares" i ara queda el repte de trobar algun altre exemplar que convisqui amb aquest, femella o juvenil...sempre aprenent.

Dues espècies noves en un dia ja no és fàcil! Totes dues observades a les nostres costes.


Fotografies Joan Sans