Image    PORTALET FERROVIARI

 

 

Cap Vermell va formar part, des del seu inici, de la campanya TREN SI,  iniciada per les revistes de Premsa Forana del Llevant, i de la Marxa pel Tren de Llevant des de la primera convocatòria. De fet, a Capdepera quallà la iniciativa reivindicativa, el punt culminant de la qual va ser la darrera Marxa amb final en el nostre poble, que comptà amb una organització i una participació sense precedents. Participació que sorprengué als propis organitzadors. El nostre Ajuntament en ple va recolzar la demanda del tren fins a Cala Rajada. No se pot negar la voluntat de Capdepera, per que es faci una forta aposta pel transport públic, i denuncià el dèficit  en què viu la comarca.

 

Ens alegràrem de les manifestacions del nou conseller de mobilitat, Biel Vicens, a favor de potenciar el tren "fins a Cala Rajada” i de posar com a objectiu prioritari, per a aquesta legislatura, l’extensió de la xarxa viària. A la roda de premsa del conseller, després de la caminada de Sant Llorenç a Son Carrió, es va reiterar la intenció de continuar la línea del tren fins a Cala Rajada.

 

Però d’unes setmanes ençà hem començat a sentir parlar de la línea Palma–Artà, de l’extensió de la línea fins a Artà, de la rehabilitació de l’estació d’Artà... Amb una paraula, que ens fa la sensació que ja no és prioritari que la línea arribi a Cala Rajada.

 

Potser no es tracta més que d'una sensació nostra, però com a futurs usuaris trobam que les nostres autoritats han donat una resposta molt tèbia.

 

Som conscients de les dificultats econòmiques (fins Artà “només” s’ha de recuperar la via ja existent, mentre que fins a Cala Rajada s’ha de fer de bell nou), però no són insalvables.

 

El conseller Vicens ha promès una visita a Capdepera, aquest mes. Esperam les seves explicacions. Les esperam impacientament.

 

Pensam que si en una primera fase el tren només arriba fins a Artà, no hi ha garanties que pugui arribar, en un futur pròxim, a Cala Rajada.

 

Es tracta de no perdre el tren. Es tracta de no ser, una vegada més, menyspreiats per Palma. Es tracta que deixem de ser uns mallorquins de segona.

 

Volem tren ja!

 

I el volem fins a Cala Rajada, senyor conseller...

   

Image