Tres vegades deu,

més que una xifra
 










 

Som a punt de tancar un nou any de la primera gran crisi econòmica del segle XXI. Un any més, i sembla que no serà el darrer, de penúries per a moltes persones (físiques i jurídiques) i al qual, això no obstant, hem sobreviscut, mal que bé. I, fins i tot, diríem que ho hem fet, en aspectes puntuals, amb més motius per a la gaubança que per a la depressió.

 

“Cap Vermell”, si més no per als que he hi estam directament implicats –i això inclou fins al darrer dels lectors–, és una d’aquestes fites concretes que, enmig de la tempesta, ens ha procurat satisfaccions a bastament com per ajudar-nos a passar el sotrac amb una mica més d’esma. L’augment, que no atura, de persones que tenen aquest mitjà com a referent informatiu del municipi, l’apèndix en forma de programa de ràdio (“El cafè dels dissabtes”), la projecció social del nostre premi anual, la nostra condició de finalistes en el Premiweb 2010 (en l’apartat de comunicació i com a candidatura més votada), l’activitat editorial com a coeditors de llibres, la publicació de l’anuari... En fi, que tenim motius, per sobre d’unes circumstàncies gens ni mica favorables, per a sentir-nos satisfets i amb motius renovats per a no desistir d’aquesta empresa que ha arribat tan enfora.

 

Sí, tant enfora... 30 anys, ja! La xifra, per si sola, com el logo que hem creat a tal efecte, constitueix tota una declaració de principis i dóna idea fefaent de la feina feta, del servei prestat i de les sinergies generades. 30 any remeten molts dels nous lectors a un temps no viscut, de molts d’altres n’abasta tota la vida, i en el pitjor dels casos, per a un altre segment de població, “Cap Vernmell” en cobreix, si fa no fa, la meitat de la seva existència.

 

Tot això és el que volem celebrar el proper dia 19. Sense escarafalls però amb legítim orgull, mirat de recordar que el fet d’haver solcat aquesta llarga singladura suposa un esforç continuat, una ruta en la qual han naufragat moltes empreses més ambicioses i amb més  mitjans. Suposa, igualment, saber-nos acompanyats, molt ben acompanyats, per tantes i tantes persones que donen sentit a aquest projecte. I suposa, finalment, que ens hàgim de plantejar, permanentment, reptes de futur, des del desig d’anar millorant i des del fet de saber-nos responsables d’aquesta idea que és “Cap Vermell” i que ens obliga a tant. Tenim molt clar que  el fet que, en aquestes tres dècades, tots els que hi hem posat les mans ho hàgim fet de forma absolutament desinteressada, no sols no ens eximeix de tals responsabilitats, sinó que ens les multiplica.

 

Per tot això i molt més, i per a festejar la fita del 30è aniversari de “Cap Vermell”, soparem plegats, amb tots els que vos hi vulgueu sumar –fins que hi hagi places disponibles–, a fi de recordar en veu alta què han significat per a vosaltres i nosaltres aquests 30 anys d’existència.

 

Vos hi esperam.