Gràcies, Gustavo.

 








L’Ajuntament de Capdepera ens ha enviat la relació de despeses i ingressos de l’exposició
CAN PATILLA BOOGIE WOOGIE que ha tengut lloc al llarg d’aquest estiu al Centre Cap Vermell. Un fet inusual de transparència no per això menys lloable. I amb tot, alguna veu ha volgut minimitzar injustament el que podem qualificar com a esdeveniment cultural de l’any a Capdepera.

Les  dades són que l’exposició de tres mesos i mig ha costat a l’Ajuntament 5.328€, que corresponen a la gestió i vigilància de les sales i a l’assegurança.  Gustavo, per la seva part, ha assumit unes despeses de 4.609,25€ destinats a tota la cartelleria, material d’activitats infantils i refrescs d’inauguració i cloenda. També ha fet un donatiu de 3.000€ per a despeses dels serveis socials municipals i ha donat a l’Ajuntament dos quadres per un valor de 9.000€ cada un.  Durant l’exposició, Gustavo va col·laborar amb les Festes del Carme, fent donació de 8  serigrafies que, sortejades, van suposat per a la comissió d’aquestes festes un total de més de 1.500€.

A “Cap Vermell” som clarament parcials pel que fa a Gustavo. No d’ara, de sempre. A l’any 1983 iniciàrem aquesta relació amb una llarga entrevista en un número del qual l’artista fou l’autor de la portada. Quan “Cap Vermell” va complir 20 anys, férem, d’un dibuix seu, una serigrafia commemorativa que encara ara és la imatge del nostre anual PREMI CAP VERMELL. En complir els 30 anys, ens va va regalar una altra serigrafia commemorativa que serví de portada de l’anuari i la seva retolació es va convertir en la capçalera d’aquesta web. Ens agrada Gustavo, tant la seva obra com la seva personalitat, per això el nomenàrem PREMI CAP VERMELL 2012 i, dia a dia, comprovam l’encertat de la decisió.  Seguim amb interès la seva producció. Pensam que cada una de les seves propostes artístiques engrandeixen i porten molt lluny el nom de Capdepera. D’aquí el nostre agraïment.

L’exposició CAN PATILLA BOOGIE WOOGIE era un deute pendent que el poble de Capdepera tenia amb Gustavo. No s’ha fet a petició de Gustavo, ans al contrari, va ser l’Ajuntament el que plantejà a l’artista aquesta exposició retrospectiva. I la conjunció no ha pogut ser més fructífera. Ajuntament i artista hi han posat el millor del que tenien per a convertir-ho en un esdeveniment de referència. I un cop acabada l’exposició hem de dir clarament que s’ha aconseguit amb escreix. Activitats culturals paral·leles, participació infantil, milers de visitants... El centre Cap Vermell s’ha convertit en referència cultural de l’illa. Agradi o no l’obra de Gustavo, el fet objectiu és que la mostra ha transcendit i ha arribat molt enfora. És més, aquesta exposició no vol ser un fet puntual, sinó que Gustavo ja ha ofert la seva col·laboració per poder gaudir cada estiu d’una programació d’alt nivell, com ell mateix va esmentar a l’acte de cloenda.

Tampoc podem oblidar el mural ceràmic de 4x16 metres (1700 rajoles) que s’instal·larà al moll l’any que ve, gràcies a diversos patrocinadors privats, de manera que no suposi cap despesa a les administracions públiques.

Si haguéssim de parlar sols de qüestions numèriques, podríem dir que Capdepera fa un bon negoci amb Gustavo. Però hem d’anar més enllà dels fets materials, Gustavo aporta a la nostra contrada un prestigi, un nom i un valor afegit incalculables, per la qual cosa sempre li haurem d’estar agraïts, i quedarem curts.

Per això, Gustavo, moltes gràcies!