Rafel Fernández i Biel Torres, futurs batles de Capdepera

L'acord preveu l'alternança en la batlia, prèvia la incorporació 
del cinquè regidor socialista i la consegüent presentació d'una moció de censura



El guió segueix el curs previst. L’anunciada signatura de l’acord UCAP-PSOE per a governar l’Ajuntament de Capdepera, de manera conjunta, en els propers quatre anys, s’ha formalitzat aquest dissabte, 9 de juliol, gairebé un mes després del primer i frustrat intent del passat 11 de juny.









Segons explicaren els respectius portaveus i futurs batles, Rafel Fernández i Biel Torres (per aquest ordre), el que s’ha fet ha estat recuperar el mateix acord a què ja s’havia arribat just després de les eleccions. Recordem que, a partir de la negativa de Tolo Alzina a acceptar la condició de batle els dos primers anys, aquell acord es va quedar en res a darrera hora. Ara el que es vol, segons digueren els dos caps de llista, és retornar a la normalitat que mai s’hauria d’haver trencat i a dotar la primera institució municipal de l’estabilitat necessària per a un bon govern. Donar continuïtat a la tasca de govern encetada en la legislatura passada, tot culminant els projectes pendents, seria el primer objectiu de la coalició.



Biel Torres va reiterar la idea de les pressions rebudes, en relació als contactes amb el PP, i que la contraoferta d’aquest partit havia arribat tard. A preguntes de la premsa, sobre la no presència del PSM-Entesa en la calició (soci de govern en la legislatura anterior), va manifestar que hauria estat desig seu comptar amb  aquest partit, però que havia primat la necessitat de dotar l’Ajuntament d’estabilitat immediata, responsablitzant d’alguna manera el PSOE, d’aquesta absència. A la mateixa pregunta, Rafel Fernández va manifestar que aquest acord era el mateix que ja s’havia subscrit abans de l’11 de juny, i que aquell obeïa a un mandat de l’executiva que no contemplava cap acord amb PSM-Entesa.





La passa immediata serà sol·licitar un plenari extraordinari per a formalitzar la presa de possessió del cinquè regidor del PSOE, Javier Rodríguez, per a, tot seguit, presentar la moció de censura que ha de possibilitar el canvi d’equip de govern a l’Ajuntament.

Aquesta és la crònica dels companys de televisisó de Mallorca