L'oposició obliga l'equip de govern a retirar la proposta de sous dels regidors



Primer plenari del nou consistori, encapçalat, com se sap, per un govern en minoria del Partit Popular. Teòricament, de tràmit, per bé que, finalment, un punt –el dels sous– quedà damunt la taula, a expenses que sigui tractat en una junta de portaveus.

Els punts de l’ordre del dia eren, recordem-ho, els següents:

I.- APROVACIÓ DE L’ACTA DE LA SESSIÓ ANTERIOR:( 11/05/11 )

II.- PERIODICITAT DE SESSIONS DEL PLE

III.- CREACIÓ I COMPOSICIÓ DE LES COMISSIONS INFORMATIVES

IV.- CONEIXEMENT DE LES RESOLUCIONS DE BATLIA DE NOMENAMENT DELS TINENTS DE BATLE, MEMBRES DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL I DE LES DELEGACIONS CONFERIDES

V.- RÈGIM DE DEDICACIÓ I DRETS ECONÒMICS DELS MEMBRES DE LA CORPORACIÓ.

VI.- RENUNCIA DE LA CONDICIÓ DE REGIDOR DEL SR. BARTOMEU ALZINA SUREDA EXP.: 98AG/11




Pel que fa a les delegacions de batlia (punt IV), aquestes quedaren de la següent manera.
     - Maria Pilar García: Primera Tinent de Batlia, Medi Ambient, Patrimoni, Serveis Socials, Sanitat y Cooperació.
     - Pedro Sansó: Seguretat Ciutadana i Policia, Vies i Obres, Protecció Civil y Cementeri.
     - Margalida Servera: Educació, Cultura, Esports, Joventud i Festes.
     - Miquel Riera: Urbanisme, Fires y Mercats i Personal.

Un feiner!

Hem dit que el tema dels sous (punt V) quedà damunt la taula. Facem una mica d’història. L’any passat, l’oposició en majoria (PP-EUEV-Es Grup) forçà l’equip de govern a rebaixar-se els sous (a banda del 5% que ja ho havien fet) fins als  valors de 2003. Ara, en coherència amb aquella proposta, el PP en el govern ha expressat el desig de mantenir aquests mateixos sous. Es Grup també s’hi sumà, igualment “per coherència”. En canvi, els grups de l’oposició, també amb majoria, com aleshores (en aquest poble ja estam acostumats que la majoria estigui a l’oposició (?)) PSOE, UCAP I PSM-Entesa manifestaren el seu dersacord amb la mesura i manifestaren que els sous proposats per la FELIB (Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears) eren les correctes i les que s’haurien d’aplicar. Rafel Fernàndez va parlar de responsabilitat. Al final, es va acordar, com hem dit, la proposta del PP no passà endavant i quedà pendent del que acordi l’esmentada junta de portaveus. PSOE i UCAP hi votaren en contra, PP i Es Grup ho feren a favor, mentre que PSM-Entesa es va abstenir.

 

Mesos enrere, l’oposició obligà l’equip de govern a cobrar menys. Ara l’obliga a cobrar més... Coses d’estar en minoria.



 

D’altra banda, es va oficialitzar la baixa definitiva de Tolo Alzina com a regidor de l’Ajuntament de Capdepera. Per bé i per mal, ja és història de la política local. Joan Ferrer va expressar el seu agraïment pel temps que Alzina ha dedicat al poble, com a regidor i com a batle.

 

Podem aventurar que arribaran plenaris més complicats.