"La nostra societat es troba en plena efervescència, i això es nota en el tribunal", va dir el nou vicari judicial de la Diòcesi de Mallorca.

Nadal Bernat Salas (Cala Rajada, 1970) va prendre possessió del càrrec de vicari judicial de l'Església de Mallorca, el passat divendres, en un acte presidit pel Bisbe de Mallorca, Jesús Murgui.

Recordem que, en el passat mes de juliol, Nadal Bernat va ser entrevistat per "Cap Vermell" i en aquella conversa ja donàrem a conèixer el seu nomenament (podeu trobar l'entrevista a la secció corresponent).

En el discurs de presa de possessió, el nou vicari judicial va dir que "és un repte i un honor substituir Antoni Pérez Ramos, un jurista d'una gran talla intel·lectual i una gran preparació acadèmica ". Així mateix, va reconèixer que "la societat de l'illa es troba en uns moments de canvis davant els reptes de la immigració i la cohesió social (...) Ens arriben molts de casos de matrimonis que demanen l'anul·lació per motius ben diversos. Tampoc no podem oblidar la gran quantitat de matrimonis mixtos, entre musulmans i catòlics, per xemple". Finalment, va negar que la instància judicial eclesiàstica només sigui per a rics, ja que a partir de la declaració de la renda es poden fixar taxes progressivament més baixes, fins arribar a la gratuïtat.

Reiteram a Nadal Bernat els desitjos que ja li expressàrem el passat juliol: molts d'encert en la difícil tasca que acaba d'assumir.