Image

El divendres dia 14 visità el moll de Cala Rajada la consellera d’Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears, Mercè Amer. L’acompanyà la directora general de Pesca, Patrícia Arbona.


La consellera va ser rebuda pel Patró Major de la Confraria de Pescadors, Bernat Martí, acompanyat d’alguns membres del capítol i del secretari. També els regidors de Medi Ambient, Maria Orts, i de Cultura i Festes, Rafel Fernández, hi varen ser presents.


Mercè Amer va recórrer les instal·lacions de la Confraria en el mateix port i tot seguit es va reunir amb els representants de la Confraria en el local social d’aquesta entitat, on se li varen plantejar els principals problemes i reivindicacions dels pescadors de Cala Rajada.

Image

Com a nota descada, podem dir que es va parlar de la idea de destinar una embarcació a visitar la Reserva Marina de Llevant i a mostrar les arts de pesca tradicionals de Mallorca. Aquestes visites de caire eminentment divulgatiu tendrien com a destinataris grups escolars i entitats socials, però també totes aquelles persones interessades a conèixer la realitat de la pesca professional i de la situació dels recursos existents. Es tracta, com es pot deduir, d’un projecte que ultrapassa les possibilitats de la Confraria de Pescadors i que, per tant, només es podria desenvolupar amb l’ajuda econòmica de les institucions. La senyora Amer va considerar la proposta com a molt interessant, va prendre bona nota i va prometre que seria estudiada amb tot interès.