La setmana passada el fins aleshores cap de Portecció Civil de Capdepera, en Nico Monchietti, va presentar la seva dimissió davant el regidor Manuel Filgueiras. Cal recordar que fa un any, amb el canvi de govern, en Nico ja va dimitir però després de unes conversacions regidor i cap de Protecció Civil arribaren a un acord per continuar en el càrrec. 

Passat un any l’ex-cap Protecció Civil ha decidit fer un pas al costar i ha deixat el càrrec i s’ha donat de baixa de l’Agrupació local després de 8 anys de servei. 

Posats en contacte amb en Nico, ens ha comentat que s’ha anat per incompliment del que s’havia acordat ara fa un any. Són petites coses que han fet vessar el tassó.  Ens ha comentat que del regidor sempre escoltava un no a les seves peticions, o que ja ho miraria i el temps passava i passava.  Algunes peticions com dur els vehicles de Protecció Civil a la nau de la Brigada, no fan sinó augmentar el temps de resposta; han demanat llogar un aparacament prop de la seu per poder aparcar-hi els cotxes ( no se respecta el prohibit aparcar davant  l local) i s’ha desestimat amb l’argument que seria molt car, no s’han renovat els vehicles que a més han de passar l’ITV,.. inclús en la darrera reunió  va tenir el sentiment que realment el regidor no el volia en la direcció, així que ha decidit marxar i amb ell un bon grup de membres de l’agurapació local. Ara, després de 8 anys vol estar tranquil i deslligat de Proteció Civil, sense voler entrar en polèmiques. 


Foto d'arxiu de la reelecció  de Nico Monchietti com a cap de l'Agrupació de Protecció Civil de Capdepera. Octubre de 2023

Per la seva banda el regidor Manuel Filgueiras ens ha comentat que no té cap problema amb l’ex-cap de Protecció Civil. «L’any passat volia dimitir, vam parlar, s’ho va pensar i va seguir. Enguany, a principi de temporada me va dir que per problemes personals i laborals volia dimitir i que aguantaria fins la Fira de la Llampuga. Però sembla que no l’ha anat bé la forma que ho estam gestionant i ell ha dimitit abans. "Jo l’he dit que les portes de Protecció Civil estan obertes per a tothom que vulgui entrar i qui no vulgui és lliure de partit en voler. Si s’ho vol repensar i tornar a entrat. no seré jo  qui li posi entrebancs, ben al contrar". També ens ha dit que"Tinc clar que «Protecció Civil és per i per al municipi». Insitesc que no tinc cap problema amb ell, s’ha volgut anar perquè pensa que anem cap enrere i se l’ha respectat, el proper divendres celebrarem eleccions per triar un nou responsable. Mentre interinament està al capdavant el més veterà, Miquel Campos»

En el moment de publicar aquesta nota els  membres de Protecció Civil han triat un nou cap. Esperarem a la seva presentació «oficial» per desvetllar el seu nom.