Entre les 9 i les 10h s'han registrat 58 l/m2 a Cala Rajada. A migdia, entre les 13 i les 16h hem registrat 22 l/m2 més.


Estava anunciat. De fet havien declarat l'alarma taronja. A Cala Rajada ha plogut amb intensitat al voltant d'una hora, entre les 9 i les 10 del matí. Havia previsions que la tempesta anàs cap a Menorca, però hi ha hagut un moment en que s'han activat les alarmes. De fet la nuvolositat hi és i no es descartava qualque altra plugim, com així ha estat. Una pluja generosa al migdia que sembla que al voltant de les 17 h posarà punt i final per avui. 

A la foto del satèl·lit Meteosat es poden veure cèl·lules convectives de desenvolupament ràpid (encerclades) sobre banda vapor d'aigua.



La crònica és que després de tres setmanes consecutives dominades per l'anticicló, avui som a les portes d'un canvi de temps. Els primers indicis venen de la mà de l'arribada de niguls alts que aniran tapant el cel de l'arxipèlag. Sembla que passat el ruixat les temperatures tornaran a quedar entre els 27-31 ºC


La pluja és tipus càlid, un puntet tropical. Sense gaire llamps ni aire fred en altura, però amb un gran volum d'aigua precipitable i bona convergència superficial. Sense tempesta no vol dir que no plogui fort i sol ser pluja mal detectada pel radar.



Els carrers de Cala Rajada tan aviat s'han omplit com buidat d'aigua. Com sempre. Les teulades s'han netejat.