L’Ajuntament de Capdepera s’afegeix a la condemna del cop d’Estat del 18 de juliol de 1936



L’ajuntament de Capdepera és un dels 33 ajuntaments de Mallorca que s’ha sumat al gest de rebuig contra l’alçament militar de 1936, en resposta a una proposta feta des de l’associació Memòria de Mallorca a tots els ajuntaments de Mallorca.

Durant els dies 18 i 19 de juliol, vora les banderes que onegen a l’Ajuntament de Capdepera s’han instal·lats uns llaços negres que simbolitzen el respecte i reconeixement a les víctimes del cop d’estat que s’inicià aquell 18 de juliol de 1936, quan una part de l’exèrcit espanyol capitanejat per Francisco Franco s’alçà contra el Govern legal i legítim de la Segona República Espanyola.

L'Associació Memòria de Mallorca han organitzat "una campanya a escala municipal, perquè als pobles el que tothom té més a prop és l'ajuntament". Amb només un mes de preparació, han aconseguit el suport de 33, resposta davant la qual es mostren "molt agraïdes". En alguns ajuntaments "abaixaran les banderes a mitjan pal" i a altres "faran actes simbòlics, com ara col·locar una llaçada negra" diumenge 18 i dilluns 19, el que sigui per sentir-se "partícips" d'aquesta reivindicació.