Actuacions de dinamització lingüística al sector turístic i amb els nouvinguts.

   L'Ajuntament de Capdepera, a través de la regiduria de Cultura i el Servei d'Assessorament Lingüístic, realitzarà diverses actuacions de dinamització lingüística en l'àmbit turístic i en la formació dels nouvinguts.
   Aquest pla d'actuacions estan relacionades amb la subvenció que ha atorgat recentment el Consell de Mallorca per un import de 18.000 euros a l'Ajuntament de Capdepera.
   El consistori gabellí és així un dels tres municipis de Mallorca de la modalitat B- en funció del nombre d'habitants- que ha estat seleccionat per rebre aquest ajut econòmic destinat a la dinamització lingüística dels municipis de l'illa.
   L'Ajuntament considera que a causa que el sector turístic és el que mou l'economia del municipi, es pot fer actuacions especialment en aquest àmbit, tant dirigida a la conscienciació lingüística dels propietaris-treballadors del sector turístic com dels turistes, fent de la llengua catalana un tracte diferencial de l'oferta turística.
  En aquest sentit, a començaments de temporada ja es van repartir entre hotels, restaurants i cafeteries vocabularis diversos, i es van editar uns tríptics amb recursos i normativa. Es van elaborar diferents models de carta de restaurant i cafeteria. També s'han convocat ajuts de retolació comercial en català.
   Quant als nouvinguts, l'Ajuntament de Capdepera ofereix diversos cursos de català per a adults, i en especial, dirigits a la integració-ensenyament de nouvinguts, com és el programa de voluntariat lingüístic, el programa de ràdio 'Curiositats de llengua' o la creació i actualització del blog del Servei d'Assessorament Lingüístic 'http: //sal.balearweb.net'.
   També s'han realitzat actuacions concretes i puntuals com a monogràfics sobre Jaume I, Mercè Rodoreda, Llorenç Riber i M. Antonia Salvà, o les projeccions de cinema a la fresca en català, la gestion i realització del concurs narrativa curta 'Ploma de ferro' i l'edició del llapis amb el lema 'escriu en català', amb la voluntat d'animar la població a escriure en català en lloc de fer-ho en castellà per por de no fer faltes d'ortografia.
   En un altre conjunt d'actuacions està el referit a la difusió de la toponímia major (urbana i de camins rurals) mitjançant la col•locació de rètols. En aquest sentit, dins de 2008 s'han col•locat algunes plaques de carrers de Cala Rajada i les plaques de camins rurals corresponents als polígons 10, 11 i 12.
   Finalment, s'ha enviat als funcionaris i treballadors de l'Ajuntament, setmanalment, unes fitxes autoformatives sobre normativa i qüestions de llenguatge administratiu


Informació del servei de Comunicació
Ajuntament de Capdepera


- Inscripcions per formar part del Voluntariat Lingüístic: durant el mes d'octubre al Servei  l'Assessorament Lingüístic de 8h a 15h (971 819201).

- Inscripcions per a les proves de gener-febrer de català organitzades per la Direcció General de Política Lingüística. Del 27 d'octubre al 10 de novembre al Servei d'Assessorament Lingüístic de 8h a 15h (971 819201).