L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Capdepera realitza una jornada de conscienciació amb escolars del municipi en el Dia Mundial dels Oceans.




El departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Capdepera, juntament amb la consultoria SostenibleXXI especialitzada en sistemes de gestió de platges, han realitzat avui una jornada de conscienciació amb la neteja del pinar de Cala Agulla amb els alumnes de 6è del CEIP S'Auba de Cala Rajada.

Amb aquestes accions es vol difondre un dia com avui, DIA MUNDIAL DELS OCEANS, la importància de cuidar les nostres platges i els entorns naturals, evitant els residus que arriben en aquestes zones, que poden tardar en alguns casos centenars d'anys en desaparèixer (ex.: ampolla de plàstic entre 100 i 1000 anys, llaunes de refrescs entre 200 i 500 anys, ampolla de vidre fins a 4000 anys, o llosques de cigarrets fins a 2 anys).



L'acció s'ha emmarcat dins les campanyes internacionals d'Iniciatives Oceàniques, promogudes per la Fundació Surfrider (initiavesoceanes.org), comptant amb material aportat per aquesta, com ara guants, bosses i material educatiu, que s'han repartit entre els alumnes.

Els responsables de l'àrea de medi ambient han realitzat una xerrada a la finalització de la jornada, tractant amb els nins els residus que més havien trobat, sent els majoritaris petits trossos de plàstics, llosques, algunes ampolles de plàstic i de vidre, i diversos articles de platja abandonats. També per recordar les bones pràctiques ambientals a les platges i la importància dels sistemes dunars.

S'ha comptat en tot moment amb la col·laboració dels mestres, per garantir els grups bombolla dels escolars i les mesures de seguretat.