El municipi de Sant Llorenç rebrà 2,7 milions d’euros i la resta es distribueix entre els d’Artà, Capdepera, Son Servera i Manacor


  

El Govern de les Illes Balears i els ajuntaments de la comarca del Llevant de Mallorca afectats per les inundacions han firmat els convenis per un import global de 3.267.175 euros en subvencions per a la reparació o restitució d'infraestructures, equipaments o instal·lacions i serveis de titularitat municipal que varen quedar danyats el 9 d’octubre.
 
Els convenis s’han signat avui al Consolat de Mar, amb la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera; el batle de Sant Llorenç des Cardassar, Mateu Puigrós; el batle d’Àrtà, Manuel Galán; el batle de Son Servera, Antoni Servera, i el batle de Capdepera, Rafael Fernández. Per motius d’agenda, el conveni amb l’Ajuntament de Manacor es firmarà, previsiblement, al llarg de demà dijous.
 
De la quantia total, el gruix de les subvencions es destinen a la principal zona afectada. D’aquesta manera, Sant Llorenç des Cardassar rebrà 2.760.471 euros; Artà, 237.905 euros; Capdepera, 116.666 euros; Son Servera, 103.464 euros i Manacor, 48.667 eurosEl pagament anticipat de les subvencions es tramitarà de manera immediata una vegada signats els convenis.
 
La presidenta ha manifestat que des que es produïren les inundacions del Llevant, totes les institucions han treballat de manera intensa i coordinada per tirar endavant ajuts adreçats a particulars i empreses amb l’objectiu de recuperar la normalitat, en la mesura del possible.


 
En aquesta línia, Armengol ha remarcat que per recuperar la normalitat també “és vital que els serveis municipals tornin a funcionar al 100%. Que les institucions que estan més a prop dels ciutadans puguin reprendre la seva activitat i ajudar en tot el possible els seus veïns i veïnes”.
 
En aquest sentit, la titular de l’executiu ha expressat que els convenis serviran per finançar, entre altres coses, “reparacions en matèria d’enllumenat públic, infraestructures hídriques, camins o instal·lacions esportives municipals” afectades per les pluges.
 
La consellera Cladera, per la seva banda, també ha agraït la “gran tasca que han fet els funcionaris des del primer moment” per donar suport als ajuntaments, així com la disposició i la feina que duen a terme els consistoris als seus municipis des de dia 9 d’octubre i la “bona i estreta col·laboració” que mantenen el Govern, els ajuntaments i la resta d’administracions.
Així mateix, Cladera ha explicat que aquestes subvencions, destinades a béns públics, permetran “anar reparant els danys materials de tot allò que es pugui recuperar” en l’àmbit de les infraestructures i equipaments municipals, després de la catàstrofe que va patir la comarca del Llevant.
Aquestes subvencions s’aprovaren en el Consell de Govern del passat 7 de desembre i deriven del Decret 33/2018, de 19 d’octubre, de determinació d'ajudes urgents i de caràcter excepcional per reparar i pal·liar pèrdues i danys produïts per les inundacions. Aquesta normativa atribueix a la Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques la competència per concedir als ajuntaments afectats una subvenció.
 
 12 desembre 2018