Castell, any de la llata, barca temàtiques que brillen amb llum pròpia


No és cap descobriment que sóm un municipi amb les rotondes més belles i significatives de Mallorca. Mentre altres municipis han optat per conjunts escultòrics d'artistes que no sabem qui són i que sempre i romandrà la sospita de presumpta corrupció les nostres mostren una senzillesa i significat profund del municipi on estan situades.



Tothom pot identificar el castell o l'al·legoria a l'any de la llata 2005 amb l'ensofrador (tot i que alguns malintencionats pensin que és la caseta del ca (per cert, hauria de ser un ca minúscul).



Quan a la barca, el llaüt es manten gairebé a punt de navegar, com el primer dia. I és que el manteniment diari de les rodones sense un bri de mala herba, és un altra aspecte que ha valorat la UNESCO per atorgar-lis el guardó, que el batle amb tot l'equip de govern anirà a rebre a París el proper mes de gener.



Quan a la rotonda del carrer de l'agulla, més coneguda com la de la font a Cala Rajada. Lloc on els equips celebren les seves victòries qual Cibeles, Neptú o Canaletes te un disseny estil Bauhaus de línies rectes (escola arquitectònica alemanya no gran magatzem del terme de Marratxí). Aquesta declaració podria anar en contra de la voluntat del consistori gabellí de reformar la rodona del carrer l'Agulla, pressupostada pel 2017. I és que, de vegades, els polítics no saben com gastar els doblers.

Enhorabona als dissenyadors anònims de les rotondes gabellines. Certament, han triomfat!