Dancing Stars Events organitza des de fa anys competicions de ball a moltes províncies i comunitats autònomes fins arribar a la Gran Final Nacional


 

Per a aquesta nova edició, els organitzadors convocaren els participants al Teatre Padre Coloma, que forma part de les instal·lacions del Col·legi Nuestra Señora del Recuerdo, al districte de Chamartín de Madrid. Considerat un dels millors col·legis, compta amb una gran sala-teatre  amb capacitat per a 1.200 persones, molt còmode, amb una acústica excel·lent, bona visibilitat des de qualsevol seient i un escenari ben gran.



Gales de matí i tarda els dos dies de competició, amb les entrades exhaurides sempre. Un bon grapat de gent al voltant del teatre i arreu de tot el complex escolar. I al carrer fileres interminables d'autocars procedents de qualsevol indret de la Península.

Mallorca participà per primera volta en aquest concurs, a la Gala que es va celebrar al Centre Cap Vermell de Cala Rajada, els passats dies 14 i 15 de novembre. Les tres agrupacions gabellines que s'hi presentaren aconseguiren classificar-se per a la següent fase: la gran final nacional.

La cita era els dies 12 i 13 de març, com hem dit, a Madrid, i realment la invasió gabellina es va fer notar. Ballarins i ballarines, pares, padrins, germans..., alguns volaren  just per passar el dia de la competició, d'altres allargaren l'estada fent unes minivacances tot aprofitant l'esdeveniment.

El Retiro, Puerta de Alcalá, Plaza Mayor, Puerta del Sol o Gran Via, entre d'altres indrets emblemàtics i representatius, varen ser visitats pels gabellins, a més de gaudir de les compres, les cerveses als bars típics o els espectacles als grans teatres madrilenys.

Però on lògicament hi va haver una major concentració de gabellins per metre quadrat a Madrid va ser als voltants del teatre, i especialment el diumenge dia 13. Aquest dia se celebrava la final de "bailes urbanos". El dia anterior, la convocatòria era per al ballet, flamenc i balls de sala.

La representació gabellina de dissabte vengué de la mà de Caroline Henke, que competía en categoría individual lliure. Caroline, alumna del Ballet Stylo de Claudia es classificà en primera posició en estil individual, ballant "Je suís Malade" i aconsegueix passi directe per a la primera final europea de dansa que es preveu que se celebrarà a París al setembre de 2017.

A la categoria flamenc Infantil, un parell de nins i nines gabellins també varen acabar classificats per a la final de París, quedant en quarta posició del seu grup. Són els Salaitos de la Casa de Andalucía de Son Servera. Tot i que l'acadèmia on es preparen es troba a Son Servera aquest és també un petit triomf gabellí.

El gruix de l'expedició gabellina el vàrem trobar diumenge al matí, quan ballaren els més petits del Capricho Club, categories baby i infantil. 

Els petitons, els minis, quedaren en tercera posició i per tant tenen garantit un passi per a la final europea París 2017.



A continuació tocava actuar als joves.
De Total Dance, en competiren dos grups, cadets i júniors. Els integrants de Capricho Club competien en categoría Open, on la majoria de contrincants eren adults. 
Molt bon paper dels nostres a una competició en què el nivell era molt alt.  Ballarins semiprofessionals o bé que dediquen bona part del seu temps i la seva energia a assajar i preparar competicions.



Una experiencia inoblidable per tots els ballarins i els seus incondicionals fans que es traslladaren fins Madrid per viure noves emocions i conèixer desde dins com és una competició a nivell nacional. 



Enhorabona als guanyadors i classificats que opten a competir a nivell europeu, l'any que ve. Però, sobre tot, enhorabona a tots i totes per l'esforç i la il·lusió que hi heu posat. 



Aquí teniu els videos: