El batle de Capdepera es reuneix amb Patrimoni per parlar del vial peatonal que unirà Canyamel amb Sa Font de sa Cala


 
L’Ajuntament de Capdepera treballa en la creació d’un vial peatonal que unirà Canyamel amb Sa Font de sa Cala i que transita dins l’àrea de protecció del jaciment arqueològic Es Claper des Gegants. 

Les Normes Subsidiàries (NNSS) de 1986 reflecteixen el traçat de Canyamel a Sa Font de sa Cala com una carretera. Per aquest motiu, el ple de l’Ajuntament les va modificar puntualment per convertir la carretera en un camí per a vianants i bicicletes. Tot i la modificació, no es té en compte la protecció de la zona del jaciment, un tram de 200m lineals, per la qual cosa s’ha de modificar el projecte.

Aquesta setmana representants del consistori gabellí s’han reunit amb la Direcció Insular de Patrimoni per aclarir les actuacions que s’hi duran a terme. Així doncs, es farà un tractament diferenciat a la zona de protecció d’El Claper des Gegants, amb una intervenció mínima per aplanar el terreny sense realitzar moviments de terra que puguin afectar-ne el subsòl.

A la reunió hi va assistir el batle de l’Ajuntament de Capdepera, Rafel Fernández, acompanyat de la regidora de Patrimoni, Lorena Molinillo; també hi foren presents els arqueòlegs Bernat Oliver i Catalina Garau; l’arquitecte Mateu Carrió; el vicepresident del Consell Insular de Mallorca, Xesc Miralles; la Directora Insular de Patrimoni, Kika Coll; i el cap de servei de Patrimoni, Jaume Cardell.