Toni Gomila afegí la nota d'humor amb un monòleg en anglès i català



Bon ambient i molta calor. Acte senzill, informal, ple de detalls i sobretot d'aquell "bon rollo" en que sembla que el temps s'atura i que costa partir. Gustavo, amfitrió exquisit. Un quartet de violins afegia la nota de color acústica. Toni Gomila excels. Les delicioses postres de Toni Navarro i una copa de cava conformaven els plaers de tots els sentits. I calor...en un dia que entrarà a l'història de Cala Rajada. Recordarem el 8 de maig de 2015.



Però anem a pams, Gomila lloà les virtuts de l'obra que "dóna color i alegria al moll". Actuà a l'estil gustavià d'un "personatge grotesc en situacions absurdes" que emmarcà en un quadre al mateix Gustavo i li va fer rompre la "cinta" com si la inauguració anàs de veres (esperam poder-vos oferir en breu el vídeo d'aquesta actuació).



Ningú no trobà a faltar els parlaments dels polítics. Gran idea presentar el mural a l'inici de la campanya electoral.



Gomila, entre rialla i rialla, deixà constància de la importància de l'art i dels artistes així com de deixar una petjada per a les generacions futures i que ara ja el podem gaudir.



Era el dia de Gustavo i dels seus amics. El primer mural, inaugurat encara no fa un any, ja és el "mural vell". Tothom parlava de la bellesa dels blaus d'aquest "nou mural" que amb l'experiència acumulada presenta una riquesa de detalls i una proximitat als homes i dones de la mar que allà hi fan la vida. Els més entesos comentaven la qualitat de les rajoles fetes a la teulera de Can Benito (Campos) i dels acabats de la feina (Quintero construcciones)



Gustavo prengué la paraula per agrair als espònsors del primer i segon mural així com del departament de cultura de l'Ajuntament que ha fet un acurat seguiment del dia a dia d'aquesta magnífica obra que ja forma part del patrimoni municipal.




Però l'agraïment de Gustavo i la seva implicació en el municipi no vol quedar aquí. Es vol implicar directament en que Cala Rajada sigui un referent artístic a l'illa. De fet, l'exposició de l'any passat de Manolo Coronado i la propera de Joan Bennàssar, així com les escultures del passeig marítim de mateix artista han estat presentades o proposades per Gustavo.

No faltà la fotografia amb els espònsors que recordem: 
  • ASOCIACIÓN HOTELERA FIRSTSUN
  • ELECTRO HIDRÁULICA LLEVANT S.A.
  • FENSTERBAU ELBE ELSTER GmbH
  • Dr. HANS-JOACHIM RUST • Berlín
  • HORMIGONES FARRUTX
  • HOSTAL CALA RATJADA
  • Dr. S. KARIMI & H.H.FRANTZEN
  • RISTORANTE O’SOLE MIO!
  • QUINTERO CONSTRUCCIONES
  • TEULERA CA’N BENITO
  • VIAJES SIDETOURS S.A.
  • WOLFGANG GERKE y GREGOR SOER
També es mostrà disposat en fer les gestions necessàries per aconseguir l'esponsorització d'altres projectes artístics al municipi.



El conseller de turisme, Jaume Martínez, que és un gran admirador de l'obra de Gustavo, no es volgué perdre aquest moment, tot i que a les 19h tenia un acte molt important a Palma: una reunió amb el secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Taleb Rifai, amb motiu de la signatura de l’“Acord Específic Publicació OMT” al Consolat de Mar. Mitjançant aquest acord, una publicació de l'OMT sobre arqueologia atorgarà a les Balears  paper protagonista, juntament amb altres destinacions turístiques d'arreu del món. 



I evidentment, no va faltar la foto "institucional":



Molta gent volgué acompanyar a Gustavo en aquest moment. Poguérem fotografiar amb Gustavo a Andreu Genestra i David Serrano o a l'artista Joan Bennàssar, entre d'altres.


Amb Andreu Genestra, cuiner, i David Serrano, cap de sala i especialista en còctels, del Restaurant Son Jaumell


Amb Joan Bennàssar, artista que inaugurarà dia 3 de juny l'exposició de pintures al Centre Cap Vermell

Gustavo departí amb tothom en un ambient, com hem dit, de franca amabilitat. 



Alguns dels seus col·leccionistes vengueren des d'Alemanya a posta per assistir a l'acte.



El moll exhibia el cotxe "beetle" pintat per Gustavo i subhastat per a una causa solidària. Mentre no faltava representació de la confraria de pescadors, de la comissió de les Festes del Carme i molts particulars i amics de l'artista.



La "Parella de pescadors arribats en un vaixell negre des d'Anvers, esperant l'arc de Sant Martí a Cala Rajada" ja forma part del paisatge de Cala Rajada. És un espai artístic públic que identifica i particularitza el nostre moll. El fa únic, bell. És una referència i, també, un atractiu turístic de gran calat.

Tot això gracies a l'artista que fa 30 anys que viu a Capdepera i que aquí vol deixar la seva internacional petjada. Gràcies, Gustavo, moltes gràcies!



Capdepera ja forma part de l'univers Gustavià. I per molts d'anys!