Per tal de millorar la convivència en el nostre municipi, es recorden alguns aspectes de l’Ordenança de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadana a l’espai públic de Capdepera.



D'una banda, l’article 236 disposa que: “Q
ueda prohibit alimentar els animals a la via pública i/o en espais públics, especialment pel que fa a moixos, coloms i gavines; excepte en els espais públics que determini l’Ajuntament per a tal fi i només per persones autoritzades”.

Per això, per sol·licitar autorització per alimentar els moixos a la via pública cal presentar davant l'Ajuntament una sol·licitud a l’Ajuntament de Capdepera i aportar la següent documentació: fotocòpia del DNI, NIE o passaport de tres persones, com a responsables de la colònia; ubicació de la colònia; i certificat veterinari en què s'especifiqui l’estat de salut dels moixos i si estan esterilitzats. Aquest model de sol·licitud està disponible a les oficines de l’OAC de l’Ajuntament i a la pàgina web: www.ajcapdepera.net/arees/mambient.html

En cas de voler esterilitzar els moixos de la colònia i no disposar de mitjans tècnics per traslladar-los al centre veterinari, l’Ajuntament de Capdepera posa a disposició el servei de recollida d’animals que realitza la Fundació Natura Parc.

D'altra banda, un altre punt de l'Ordenançá disposa que “donar aliments als animals a la via pública i/o a espais públics, sense estar autoritzat per a aquest fi, es considera infracció lleu i es pot sancionar amb multes de 60 a 750€”.