Els arrestos són fruit d'una investigació conjunta entre la Guàrdia Civil i la Policia Local

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Capdepera han detingut quatre homes als quals s'atribueixen almenys 21 robatoris comesos en els últims mesos en establiments comercials i hotelers de Cala Rajada.

Segons ha informat en una nota de premsa l'institut armat, les detencions són fruit d'una investigació conjunta iniciada a principis del desembre passat arran de la successió de robatoris al nucli urbà de Cala Rajada.

A la matinada de dimarts passat, dues veïnes van alertar la Policia Local que s'estava produint un assalt a una botiga de vins de la localitat, el que va permetre que agents locals sorprenguessin in fraganti un ciutadà alemany que s'havia fet amb gran quantitat de botelles.

A partir d'aquesta detenció es va localitzar a un altre alemany, relacionat amb el primer sospitós, al qual es va considerar el seu còmplice en un anterior robatori al mateix establiment, el que es va confirmar amb la troballa en el seu habitatge de multitud d'ampolles, així com d'aparells electrònics, objectes esportius, maquinària i parament d'hotels on s'havien registrat sostraccions aprofitant que estaven tancats.

A més, els investigadors van trobar elements emprats en els assalts com palanquetes per forçar portes, passamuntanyes i guants.

La informació obtingut conduir als guàrdies civils a la detenció d'un altre home, en aquest cas holandès, que també guardava al seu domicili botelles d'alcohol robades, així com 16 plantes de marihuana.

Finalment, el dia 18 es va localitzar a un ciutadà marroquí, resident a Porto Cristo, que adquiria i donava sortida a tots els efectes que robaven els altres homes.

A casa es van trobar 8 televisors d'alta gamma, ordinadors portàtils, telèfons mòbils i consoles. Els responsables de l'operació han conformat que molts dels objectes robats que receptaba els enviava al Marroc.

Als quatre detinguts, considerats responsables de la menys 21 fets delictius, se'ls van confiscar efectes sostrets valorats en 25.000 euros