L'esdeveniment
          que no va ser







   
 
 
El passat dia 6 es va presentar a Ciutat i es va vendre com el gran succés de l’estiu, “amb una repercussió important de caire nacional internacional, amb diferents personalitats conegudes arreu del mon convidades”. Però la veritat és que tot quedava com a molt difús, sense concretar si l’acte quedava reservat a una llista concreta de convidats o si era obert a qui s’ho pogués permetre, no es parlava d’horaris, no sortia cap nom “vip”... I, siguem sincers, amb un escàs ressò mediàtic. Tot feia cara de precipitació, entre d’altres coses.
 
Bé, passà el dia D, el dimecres 14, i de “Mallorquinamente” no se’n sabia res. La regidora Catibel Llabata, que pensam que tenia l’obligació de convocar els mitjans de comunicació per a donar a conèixer la suspensió de l’esdeveniment, es referí, sense concretar, a una decisió dels “organitzadors”, se suposa que per manca de participants. En aquest mateix sentit parlava Albert Llull. Però el fet és que en els cartells anunciadors hi sortien tant el logotip del Castell com el de l’Ajuntament, de manera que, molt o poc, alguna cosa hi tenien a veure, en l’organització i alguna cosa n'havia de saber. La mateixa regidora havia donat la cara a la presentació. El batle, de la seva part, també ens va dir no saber-ne res (?). Ja ho val!
 
Tot plegat ens deixa en molt mal lloc. S’havia divulgat “Mallorquinamente” com una festa exclusiva,“un evento de la Tierra con el sabor del austero lujo mallorquín”, i s’ha quedat en una bombolla que ha esclatat abans d’enlairar-se. I a més, sense que se sàpiga per què i sense que ningú, fins ara, n’hagi donat explicacions. Si es volia que es parlàs de Capdepera, s’ha aconseguit..., però per mal. D’altra banda, els infants de la Fundació Natzaret s’hauran quedat sense els beneficis que se suposava que “Mallorquinamente” havia de generar.