Conveni de col·laboració  entre l’Escola d’Hosteleria de les Illes Balears (EHIB), Servei d’Ocupació (SOIB) Ajuntament de Capdepera, Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) i Cap Vermell Hotel S.L.U., per a la millora de la qualitat del sector turístic de la zona nord-est de Mallorca a través de la formació



 Dia 30 de juliol es va signar l’esmentat conveni amb representants de les entitats anomenades, entre les quals hi eren el president del Govern de les Illes, Joan Ramón Bauz; el conseller de Turisme,  Carlos Delgado, i el batle de Capdepera, Rafel Fernández.

 
Del conveni que se'ns ha remès una vegada signat, ja que no vam ser informats de la presentació, us en feim un resum, i al final de l’article podeu llegir el text complet.

 
Objectiu del conveni

La finalitat és crear un marc de col·laboració entre les entitats signants per a promoure la formació, requalificació professional i ocupabilitat de persones, especialment les que es trobin a l’atur de l’hosteleria, per mitjà d'una extensió de l’EHIB a Capdepera, amb la finalitat de cobrir les necessitats formatives específiques que existeixen a la zona NE de Mallorca. Concretament, la millora dels serveis i atenció al client que vol oferir la indústria turística de la zona.

 

Aportació de cada entitat signant del conveni.

- L’Ajuntament de Capdepera cedirà a l’EHIB l’ús, sense cap contraprestació,  d’un despatx, dues aules de formació i la zona de pràctiques al Centre Cap Vermell. Aquestes instal·lacions es consideraran una extensió de l’EHIB

- Cap Vermell Hotel SLU aportarà l’equipament necessari per a cada espai cedit per l’ajuntament de Capdepera a l’EHIB per a poder dur a terme la realització dels  mòduls formatius aprovats pel SOIB.

- La FEHM facilitarà la localització d’instal·lacions i maquinària necessària per a realitzar mòduls formatius que no es puguin impartir a les instal·lacions del Centre Cap Vermell i  que hagin d’impartir a qualque establiment de la zona.

A més se compromet a la promoció i difusió dels cursos i l’ús de la xarxa d’oficines del SOIB per a fer ofertes de feina.

- L’EHIB establirà  una delegació ens els espais cedits per l’ajuntament de Capdepera en la qual es desenvoluparà la formació, i que haurà de comptar amb les intal·lacions adequades. Programació d’accions formatives al municipi de Capdepera, i gestió, coordinació, execució i posterior justificació.

- El SOIB autoritzarà expressament les accions formatives. Una vegada autoritzades seran susceptibles de financiació, a càrrec dels fons destinats a la gestió de polítiques actives de formació

 

Compliment del conveni

Les entitats es comprometen al  compliment del conveni sense cap compromís financer específic per a cadascuna.

Duració

La vigència del conveni serà fins al 31 de desembre de 2014 i es considerarà prorrogat, excepte que alguna entitat signant declari el contrari. Si alguna entitat no compleix l’acord, s'acordarà per les altres parts, oferint un més d’avís. En cap cas es procedirà a la revocació del conveni si hi ha alguna acció formativa en curs, i en tot cas es podrà rescindir quan hagi conclòs l’activitat de formació.