Ja tenim paumes per passar l'hivern


(Un reportatge fotogràfic de Xisco Campins)


Segons els nostres comptes, i ja ens desmentiran si no és així, amb aquest ja són nou els anys que l'Obreria de Sant Antoni organitza l'arrabassada de paumes que, pels temps transcorregut, ja podem qualificar de tradicional. Ja tenim paumes per passar l'hivern, tant les "madones de sa llata" com els novells arrabassadors que, en aquesta revifalla que viu l'obra de pauma, s'han anat sumant a l'arrabassada.

El punt de concentració, com sempre, va ser en els Pins de ses Vegues, cap a les 8'30 del matí d'aquest diumenge 30 de juny. Des d'allà, les distintes colles es distribuïren per la contrada. A més de la zona del coll de Marina, el personal s'escampà per indrets prou llunyans, com ara la pujada al far, cala Mesquida, o na Bagassa, en un dia ja de ple estiu i en què el sol començava a picar de valent
Això, però, no va ser obstacle per aconseguir una collita generosa d'aquest regal de la naturalesa que tant de significat ha assolit en la història moderna de Capdepera.















Evidentment, en aquestes trobades, no tot és fer feina. Ja diuen que un sac buit no s'aguanta dret, de manera que els participants aprofitaren l'avinentesa tant per berenar com per fer un bon dinar d'arròs. I que consti que no es conformaren amb un arròs de paumer, ja que, segons hem sabut, les tallades no hi mancaren. Bon profit!

Esperam que el 2014 vos podrem contar la desena arrabassada de paumes de l'Obreria de Sant Antoni, una xifra rodona que, si molt convé, caldrà celebrar fent un punt més.