De l'Orient a Sa Farinera










Els grup de nòrdics de Capdepera (Myotragus) a més de seguir amb les sortides matutines pel bosc de Cala Agulla i Cala Mesquida, han començat a fer-ne pel capvespre (ara que el dia s'ha allargat i comencen les primeres calors) els dimarts. 



Dimarts passat, per dia 18 de juny, van  fer una caminada conjunta de caràcter nocturn. La sortida va ser a les 21 hores de la plaça l'Orient i varem pujar cap el parc de s'Alzinar i el Puig de sa Cova Negra, però en lloc de fer-lo per la carretera van sortir per un caminoi que puja per la vessant nord. La pujada és molt forta, amb molta pendent, però preciosa. Arribàrem a unes penyes vora el radiofar i seguírem el caminoi que voreja la cresta aturant-nos a mirar el paisatge. A l'est la mar i Cala Rajada amb les llums que començaven a il·luminar el poble. A l'Oest la zona de na Maians amb Artà i Sos Sastres.



Sembla increïble però aquesta petita alçada ofereix panoràmiques impressionants. Abans que es fes fosca van iniciar la baixada per la cresta fins arribar a una paret mig esbucada. Aquí parteix un caminoi, entre pins i alzinars que ens dugué al camí de s'Heretat, poc abans d'arribar a les cases.  



A s'Heretat haguérem d'encendre els frontals i, canviant l'itinerari inicialment previst, en Vicente Herrero va fer de guia per camins que coneix prou bé. Baixàrem per carretera cap el creuer de la carretera de ses Coves però ens ficarem per camins sense asfaltar fins arribar a la vorera del torrent de Canyamel. Seguírem la seva vora fins arribar a la carretera Son Servera-Capdepera que creuaren i voltaren en direcció Capdepera uns metres entrant tot d'una en un camí que ens duria per Can Planetes i (després de tornar a travessar el torrent una altra vegada) fins Sa Farinera on ens esperàvem amb la taula parada. 



La vetllada seguí una estoneta més gaudint del sopar i la bona companyia dels caminaires. No podíem fer molta sobre taula, l'endemà tornava haver sortida a les 8 del matí, per a uns,  i feina pels altres.



Tothom va quedar molt content de la sortida i quedàrem  per tornar a repetir-la en breu, pot ser aquest estiu amb lluna plena...