Image

   Dia 9 de gener de 1998 s’inaugurava la biblioteca pública municipal a Can Piricus, on es troba ubicada des d'aleshores ençà. Aquesta setmana, amb motiu del desè aniversari d'aquella efemèride, s’han dut a terme distintes activitats amb la intenció de celebrar l’esdeveniment.

Image

 Dia 8, la celebració va estar dedicada als més petits, amb l’actuació d’un contacontes. Concretament va ser “Anem de viatge amb l’explorador Vador”, que va fer les delícies dels nins i nines usuaris habituals de la biblioteca de Capdepera.

Image

 Dia 9, s’organitzà una original festa d’aniversari, amb tot allò que ha de tenir una  festa d’aquest tipus: un refresc, amb una bona tortada, bufada d’espelmes i cantada del tradicional "Et donam els molts d’anys, amic nostre i company…”, i la trobada informal d’usuaris.

Image

 Per acabar els actes, dia 11 va tenir lloc una molt interessant xerrada de la bibliotecària, Magdalena Melis, que permeté conèixer com és la feina a la biblioteca, com s’organitzen els llibres, com funciona el sistema d’arxiu de la Xarxa de Biblioteques, relació d’activitats, i moltes coses més. També resultà interessant comprovar com ha canviat el concepte de “biblioteca” al llarg d’aquests 10 anys.
  Malgrat tractar molts d’aspectes del món de la biblioteca, l’exposició resultà amena i didàctica, i comptà amb el suport d'informació visual. L'acte comptà amb una bona representació de regidors de l'equip de govern, encapçalats pel batle, Bartomeu Alzina.
   Com  va dir na Magdalena Tous, la bibliotecària de la  Caixa convidada a a aquest acte, aquestes jornades són importants perquè es mostra la  feina que hi ha a les biblioteques que no se veu. Evidentment la biblioteca ha deixat d'esser un magatzem de llibres.

Image

Enhorabona i per molts d’anys.