El sol acompanyà una Mostra molt animada, però amb manco oferta gastronòmica



Malgrat els presagis de mal temps per al cap de setmana i les poques captures de llampugues, la  XI Mostra de la Llampuga  arribà a bon port. Diumenge, 14 d’octubre, a les onze del matí, les autoritats es concentraren a ll'entrada del recinte per a tallar la cinta que simbòlicament obria les portes de la Mostra. Enguany, a més de l’assistència de tots els regidors,  amb el batle al davant, ens visità  la consellera de Medi Ambient del Consell de Mallorca,Catalina Soler, i la directora general de Medi Rural i Marí, Margaret  Mercadal. Aquesta darrera arribà a misses dites, gairebé quan la comitiva d’autoritats era a punt d’acabar l visita.



L'XI Mostra ha comptat amb menys paradetes que altres anys (6 menys) però cal dir que totes les que hi foren presents feren feina de valent (alguna fins i tot va haver de tancar abans d’hora,  perquè s’acabà el gènere) i cuinaren uns plats molt saborosos. i molt ben acollits pel públic. Alguns resultaren molt originals i creatius com les pilotes de llampuga amb salsa de pebre vermell, el pa amb oli de llampuga fumada, la llampuga en adob, els pebres del piquillo farcits de llampuga, el quiche de llampuga i espinacs, el wok de llampuga, el ceviche de llampuga amb amb iuca i guacamole, el cuscus mediterrani amb llampuga, la llampuga en pasta de fulls, l'empanada de llampuga amb escalivada i pell de porcella... D’altres foren més tradicionals, els de sempre, com l’arròs sec, l’arròs a banda, els fideus de llampuga o la llampuga en adob.  Una vegada més, la mostra resultà un delícia gastronòmica gràcies al bon quefer dels professionals dels establiments  participants, hotels i restaurants de municipi.

La part cultural i musical va anar de la mà de la Coral Gabellina de Capdepera, que actuà durant el matí, i de la Coral s’Alzinar, que actuà al capvespre.



A les dotze del mig dia s’obriren les portes de la mostra al públic  i cal dir que l’ambient resultà molt agradable. La pluja no va fer acte de presència i les grans carpes instal·lades al recinte serviren per resguardar del sol que per moments arribà a encalentir de valent.  Pel que ens contaren en algunes paradetes, es va fer més  o manco la mateixa feina que altres anys, malgrat la impressió general que hi havia manco públic que en anteriors edicions, o almanco menys aglomeracions de gent, cosa que no hem pogut constatar (ara per ara no disposam de dades reals sobre el nombre d’entrades venudes). Esperam que aviat se’ns faci arribar una valoració per part dels organitzadors.

Com a les darreres edicion, hi hagué un descans, a partir de les 16 hores, finsi a les 18 hores, en què la Mostra tornà a obrir les portes per a oferir de bell nou la seva oferta gastronòmica al voltant de la llampuga, amb un ambient més relaxat.

La Mostra de la Llampuga tancà la seva 11a edició, i ara resta veure els resultats econòmics i de convocatòria per a conèixer la viabilitat de la 12a edició.



Enguany la Mostra ha estat organitzada per Unisport Consulting amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors, l'Associació Hotelera Cales de Capdepera i l'associació de bars nocturns de Capdepera. Han col·laborat en la financiació de l'esdeveniment la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern Balear, el Fons Europeu de la Pesca i l'Ajuntament de Capdepera.



Per acabar, a més de la imatge d'alguns plats, us oferim la llista d'establiments participants i els cuiners:
Comfraria de Pescadors (arrossers des Moll, Blancus-Aso-Sua-Kiko, Pedro Servera i Valeriano Marin), La Bodeguita (Sebastián Corio), Restaurant Baleares (Toñi Ruiz), Pasta-Pasta ( Lucas Heine), Serrano Hotels (Vicente Cabello), Hotel Bella Playa (Felipe Dengra), Hotel Amorós (José López), Hotel Canyamel Park (Jesús Viera), L'Illot Hotels (Manuel Jesús Martín), Viva Cala Mesquida (Torsten H. Krönhe), Restaurant O Sole Mio ( Lello Sorrentino), i  Restaurant Sa Porxada de Sa Torre (Pablo Tamarit). Enhorabona a tots.