"Finalitzat el campionat i a l'hora del veredicte, la meva alegria va ser enorme després d'haver aconseguit el meu objectiu"














Lluís Llull ha estat notícia aconseguint un nou repte, àrbitre nacional. Ens comenta que després d'uns quants anys actuant com a àrbitre autonòmic, els tècnics de la Federació Balear li proposaren accedir a la titulació nacional. La convocatòria va ser durant la súper-copa d'Espanya júnior celebrada dies enrere a València.

 

- Com es prepara un examen d’aquest nivell? Quines són les pautes a seguir?
-  Els directors d'arbitratge de la Federació estaven molt pendents de mi a totes les competicions a nivell autonòmic, em van preparar a la part teòrica i la pràctica. Durant els jocs olímpics, des de casa meva aprofitava per dirigir aquests combats, prendre apunts, etc...  després jo assajava al club, els companys a l'hora de fer els combats em preparaven situacions reals de competició, d'aquesta manera vaig agafar seguretat i confiança.

-  A l’hora de començar l’examen què passa?
- La comissió Nacional comença avaluant el teu comportament, la teva uniformitat, els teus desplaçaments, el teu estat al tatami, si domines el sistema CARE (vídeo) a la taula de control, etc... 

-  Com estaves anímicament?
- Vaig anar amb confiança i seguretat. A l'hora de començar, evidentment, estava nerviós, al tribunal hi havia un àrbitre veterà i amb molta experiència i la seva manera de parlar i enfocar el tema em va donar molta tranquil·litat i vam connectar molt bé, vaig quedar molt satisfet del meu examen.
Finalitzat el campionat i a l'hora del veredicte, la meva alegria va ser enorme després d'haver aconseguit el meu objectiu.
Vull aprofitar i dir que estic molt agraït per la dedicació i l'ajuda al director d'arbitratge de la Balear Juan Andrés Martínez,  a la directora de Mallorca Olga Muñoz, per la preparació durant aquests mesos. Al nostre professor Pep Mascaró pel coratge que ens impulsa per progressar al nostre esport i als companys del Club per tot el seu suport en preparar el meu estudi en situacions reals de combat.