Xisco Garau Vinagre, deixa el C.D: Escolar, després de vint anys al club



Xisco, després de vint anys, deixa momentàniament el C. D. Escolar i fitxa d'entrenador amb l'equip Infantil de segon any de La Salle de Palma de Mallorca, categoria entre la preferent i segona regional.

Parlàrem amb ell per a què ens expliquin la seva trajectòria, els motius que deixa el club i la seva valoració dels equips base de l'Escolar durant la temporada finalitzada. A més de segon entrenador del primer equip de l'Escolar, va dirigir des de la banqueta a l'equip Aleví de Preferent, per acabar la temporada va ser el coordinador del planter del club, suplint Jaume Moll.

Vam mantenir una llarga xerrada, prou interessant, que publicarem en tres entregues

 

- Et va sorprendre la trucada de La Salle?
- La Salle contacte amb jo a través del seu president, just dos dies després de prendre la decisió de deixar l'Escolar. Va ser una sorpresa majúscula. Estava a la feina i cap a les 8/9 del matí vaig mirar el mòbil i vaig veure un missatge perquè poguessin comptar amb mi. 

- Quins són els motius pels quals deixes el club?
- Simplement tenia pensat un projecte de dues temporades amb l'equip que he dut aquesta darrera temporada, l'Aleví A de Preferent, però no hi ha hagut manera d'arribar a una entesa i al final vaig decidir deixar el club. Si arribo a tenir les dues opcions damunt la taula (Infantil de primer any de l'Escolar i infantil B segon any de La Salle) m'hauria quedat a Capdepera sense dubtar-ho. Encara estic una mica fotut, sincerament tenia molta il·lusió per seguir una temporada més amb la generació del 2012, però bé les els decisions les respecto però no les comparteixo. 

- Viuràs a Palma?
- No faré viatges cada dia d'entrenament i de partit. En cas d'allargar el temps al meu nou equip ja miraré de buscar pis al Palma. 

- Arriba a ser molt pesat tants de desplaçaments a Palma...
- Sincerament no em costa fer-los, perquè és un pas endavant en la meva trajectòria com a entrenador, penso esprémer el màxim per poder aprendre de tot aquest entorn ja que em pot ajudar a aconseguir el meu somni de poder arribar a tenir una bona carrera com a entrenador de futbol. 

- El  teu currículum, Xisco durant la teva estada a l'Escolar...
- Vaig començar a la temporada 2003/2004 com a jugador del Benjamí en un equip que tenia jugadors que van arribar a competir en equips com Atlètic Balears, RCD Mallorca o San Francisco com eren Àlex Murillo, Miquel Martí o Pau Servera. Érem un gran equipàs i vam aconseguir quedar quarts en lliga. Hi havia jugadors que també van arribar al primer equip de l'Escolar, que al capdavall ha de ser l'objectiu final de tots els jugadors que passen pel planter. A la temporada 2011/2012, el meu primer any com a juvenil, vaig tenir un mal començament per diversos conflictes típics de la meva edat que em van desmotivar i després de començar a jugar un parell de partits, vaig decidir deixar-ho per falta de motivació. Però no em vaig deslligar del club ja que passats uns mesos en Pascual Martí em va preguntar si volia ajudar-lo a entrenar un equip Aleví, la generació del 2000, amb jugadors com Miki Ruedas, Joan Sard o Damián Mesa que van arribar al primer equip. A partir d’aquí vaig viure uns anys com a segon entrenador molt profitosos i que em van ajudar a descobrir un món nou que em fascinava i del qual tenia ganes de seguir aprenent cada cop més. Després de tres temporades amb Pascual Martí, vaig estar un any amb Bernat Martí i una altra temporada amb Isma Venera. Amb cadascun d'ells vaig aprendre moltíssim, i els dec moltíssim a ells tres per ensenyar-me i animar-me a seguir en aquest món. Encara ara quan ens veiem em segueixen donant consells i em donen punts de vista diferents per poder seguir millorant, estic molt agraït per haver pogut ser part dels seus cossos tècnics. A la temporada 2017/2018 Jeroni Adrover em va proposar començar el meu camí com a entrenador i em va donar un equip aleví, en el qual vaig tenir jugadors que són juvenils actualment com Izan Moráis o Martí Recio. És un camí en el què tinc un objectiu clar, serà llarg, però bonic. Tampoc voldria deixar enrere Fernando Martínez, José Luis Triguero o Jaume Moll que han confiat en mi per poder seguir formant-me i entrenant al club durant tants anys. 

- Agraïments d’en Xisco.
- He de dir que el club sempre m'ha intentat ajudar, i estic molt agraït per les oportunitats que m'ha donat. Estar de coordinador no és senzill i més suplint un professional com Jaume Moll que deixà el llistó molt alt, però tant Paco Vega com Miquel Ángel van posar tot de la seva part per ajudar-me en la nova tasca que em va tocar exercir al club.

 Xisco Garau amb Angel Domínguez

Xisco un treballador nat que porta el futbol dins. És una persona molt vàlida i treballadora, que ha fet història durant la seva estada al C.D. Escolar.

En properes entregues parlarem amb Xisco de records més destacats i en el seu darrer any com a coordinador del planter ens farà una anàlisi de cada equip, en allò aconseguit i allò que segons el seu criteri es pot millorar per engrandir més l'Escolar.

BEST

 

Dia 22 de juny hi haurà la FESTA DE FINAL DE TEMPORADA 2023-2024 del C. D. ESCOLAR al pàrquing del poliesportiu amb lliurament de trofeus