Baleares 3- Escolar 0

Crònica CLIII

Benvinguts siau, estimades futboleres i futbolers, tots quan sou!

 

Avui m'he assabentat que n'Alexis ha fixat pel Cardassar B. Una notícia que veritablement m'ha entristit, doncs, ni el club ni l'afició s'ha portat tan malament amb aquest jugador com per rebre aquesta resposta tan esquerpa.  No sé el que farem  quan, pel motiu que sigui, en López no pugui jugar. El porter dels cadets tal volta… o un forat negre de la lluna?  

 Si diumenge passat elogiava merescudament la gran victòria obtinguda dins el feu del Port i Pollença, aquest diumenge, dins Son Fuster i contra el Baleares sense crosteres,  no me'n queda d'altra, malgrat que ens pesi, que narrar la dolorosa derrota patida. Si no fos que ja tenc el cul pelat en aquestes arts futbolístiques no em podria creure la diferència en el joc i en l'aptitud de l'equip,  d'un diumenge a l'altra. 

Acabat l'encontre, i vist el que he vist a sobre del terreny de joc, el meu estat d'ànim era força neguitós i de decepció total. No m'ho puc creure…Enraonant  que això sols acaba de començar, no he cregut elegant ni convenient, a la segona jornada de lliga, malparlar dels nostru equip i dels nostrus bons jugadors.  Per tant, abans d'anar per feina he deixat passar un temps prudencial per esperar que el compta-revolucions, aleshores, passat de voltes i cremat, es refredes i tornes al seu estat inicial.

Partit jugat a les dotze del migdia, poca gent a la graderia; cosa estranya en aquest camp i amb aquest equip. Però metges té l'església! 

 La calda que feia era per posar-hi la mà i de jutjat de guàrdia. A l'il·luminat de torn que ha triat aquest horari tan Kafkià i rostit l'haurien d'haver fermat de les quatre extremitats a quatre estaques. Posar-lo en pilotes en mig del camp, embetumat de petroli i amb una bona grapada de sal dins la boca. Quin poc coneixement… Per acabar-ho d'adobar -tots els sants ajuden-, l'àrbitre del partit, el més dolent de tots els àrbitres dolents del món, no ha estat capaç d'autoritzar les dues  aturades pertinents perquè els jugadors es poguessin refrescar i hidratar. Esquiterell, ha mostrat tres targetes grogues als nostrus i cinc als sense fronteres. 

L'alineació presentada avui per l'Escolar ha estat la següent: López (2) a la porteria. Juanma Crespo (1) i Xavi Granados (0) als laterals. Josep Herrada (0) i Javi Maya (1)  al centre de la defensa. Al centre del camp Joan Sard (1), Jaume Faba (1) i Javi Garcia (0). Tancant el rombe i per davant els tres mitjos n'Edu Flaquer (1). En punta en Sosa (0) i Ruedas (1). A la banqueta sols tres jugadors -ja comença'm- i un d'ells lesionat. Això em sona molt!: Dani Vidal (1), Sebastian Flores (0) i Colau Sureda (lesionat).  S'han  notat les absències d'en Torres i, sobretot, la d'en Javi Barrantes ‘Matrix’. A la banqueta i a la direcció tècnica en Jaume Moll,  que malgrat posar-hi tot el seu sabre, que és molt i competent, no ha pogut fer res per evitar la derrota. Celebro que en Jaume continuï ocupant la banqueta del primer equip.

Les puntuacions corresponen el premi de la regularitat que porta el nom "'In memoriam de Joan Sancho Jusan". Aquesta persona fou, temps enrere, un modest i valent jugador de l'Escolar. Una persona que, malgrat viure lluny de Capdepera, sempre ha estat lligat amb cor i ànima al poble que el va veure néixer. El premi a l'esportivitat amb el nom "In memoriam de Marce López", un dels fundadors de l'Escolar i primer secretari de l'entitat.

Ja vaig anunciar que el partit d'aquesta jornada no seria fàcil. És força difícil jugar dins aquest camp i és molt complicat guanyar a aquest equip multiètnic i multicultural.  El Baleares sense fronteres és un equip dur, fort, aguerrit i que corren com a lleons durant els noranta minuts. Per guanyar avui, malgrat nosaltres ser millor tècnicament que ells,  havíem d'haver estat molt  més fins, encertats i concentrat en les tasques encomanades per l'entrenador. No ha sigut així i, els del Baleares, no ens han donat opció a res millor. Ens han estat superiors i ens han guanyat de manera merescuda. Res a dir…

Molt prest s'ha torçut la cosa. Al minut u, error garrafal i inadmissible per la falta de concentració i col·locació de la nostra defensa. Pilotada d'un jugador del Baleares des de fora de l'àrea, en López fa una gran aturada, però la pilota, després de pegar al travesser, ha quedat morta dins l'àrea petita. Un jugador local sol que es passejava per allà, només l'haguda d'empènyer per posar l'u a zero al marcador.

A partir del gol ens ha tocat picar molta de pedra. El Baleares ha modificat el seu dibuix tàctic. Ha deixat un sol punta i ha col·locat  dues  línies impenetrables. Una a la defensa i una altra al mig del camp, dedicant-se únicament a destruir el joc que feia l'Escolar. Els nostres jugadors més tècnics, Sard, Edu, Fava i Juanma han començat  a carburar i hem aconseguit  el domini del partit.   Hem trenat bones  jugades, hem tocat la pilota i hem creat clares ocasions de gol.  Al minut vint-i-cinc,  Ruedas en una de les seves clàssiques corregudes ha driblat al porter, però la pilota ha sortit a fora fregant el pal dret de la porteria. Al minut vint-i-vuit d'altra vegada en Ruedas no arriba per centímetres a una gran centrada de Juanma Crespo. Al minut trenta l'àrbitre ha anul·lat un gol al Baleares. Al minut trenta-set, la millor ocasió del partit per part de l'Escolar. Etzibada d'en Javi Maya des de fora de l'àrea i la pilota topa amb la fusta del pal. L'Escolar és el clar dominador del partit, gaudim d’ocasions, però no som capaços de marcar. Al minut quaranta-cinc una altra errada d'intensitat i concentració de la nostra defensa i el Baleares està a punt de tornar a marcar-nos gol. La primera part ha acabat amb la sensació que els nostrus són capaços de capgirar el marcador. Hem dominat el centre del camp i hem tingut les suficients ocasions per guanyar el partit. També he de dir que no hem jugat bé del tot i que certs jugadors han estat, en tot moment, absents. Insolació?

Mirau que em sap greu, però he de parlar, una vegada més, de la nostra famosa banda esquerra. L'Escolar té un vertader  i vell problema amb aquesta banda. Avui aquesta banda ha estat una bicoca pel Baleares i un vertader forat negre per l’Escolar. El Baleares ha trobat una autopista de cap al cel per aquest costat i l'han aprofitat fins a l'avorriment. Convé mirar-ho a això…

La segona part ha començat igual que ha acabat la primera: domini del centre del camp per part de l'Escolar. En Ruedas, al minut cinc, torna a tenir una altra gran ocasió de gol, la qual, desaprofita enfront de la sortida a la desesperada del porter baleàric.  A mesura que avança la segona part l'Escolar va baixant el ritme i la intensitat. Es nota una baixada física significant. Mentrestant,  el Baleares fa, de manera escalonada, fins a sis canvis. L'Escolar només n'ha pogut fer dos. No calen més comentaris…

Al minut vint, n'Herrada comet un penal absurd, innocent i innecessari. El dos a zero ha enfonsat, encara més a l'Escolar. El Baleares agafa el domini del partit. L'Escolar entra en una profunda crisi de mal joc, d'esgotament físic i d'apatia de certs jugadors. Jaume Moll intenta fer canvis posicionals que no donen, malauradament, resultat.

Esper, que la derrota d'avui sols sigui una anècdota puntual i sense importància. Però, per ser justos, també he de dir que en certs moments de la segona part, ha semblat que l'Escolar ha jugat en set o vuit jugadors. Ha faltat el compromís, l'interès i la intensitat d'alguns jugadors. La culpa podria ser de la calor, de les dimensions del camp, de l'hora del partit o de quaranta-quatre excuses més. Però segons quines actituds egoistes  i poc solidàries per part de certs jugadors amb la totalitat de l'equip, són inadmissibles i no s'haurien de tornar a repetir. Per favor…

Un equip que falla cinc clares ocasions de gols a fora camp té prou complicat pujar a preferent. Hem de ser més efectius i resolutius. No podem perdonar tant. A nosaltres ningú ens perdona res.

Ara el bo d'en Jaume Moll té una setmana sencera per fer reflexionar i pensar la manera de canviar l'aptitud de l'equip. Diumenge reben al Porto Cristo. Un Porto Cristo que aquesta setmana ha guanyat i que vendrà a totes. Serà un derbi amb molt poques bromes. Ho canviem aviat el registre o aviat s'acabaran les nostres opcions. El qui avisa no és traïdor…

Visca l’Escolar Victorios!


 

 

 

 

 

 

 



Visca l'Escolar victoriós!

Biel Torres