Binissalem 1 Escolar 5

Benvinguts siau estimats amics futbolers tots quan sou!

Partit corresponent a la dinovena jornada de lliga de la primera regional del grup B. Crec... fora temor a equivocar-me que el marcador final ho diu tot. Un partit on el nostre Escolar s'ha mostrat superior a un Binissalem molt tendre i amb molt poc futbol per oferir. Ja ho avançàvem la setmana passada, aquest equip binissalemer, ara mateix, és un caramel·let. Com se solia dir abans: l'Escolar ha guanyat fora baixar del bus!

Aquest dissabte horabaixa Isma Venera, entrenador de l'Escolar, ha tornat a repetir sistema de joc. Es coneix que l'u, quatre, u, quatre, u, el té ben convençut i, ara mateix, el repeteix partit rere partit. Ja ens sembla llunyana i difícil de recordar aquella disposició tàctica amb una defensa de tres que tantes alegries i decepcions ens ha donat.

Per envestir aquest compromís l'equip titular ha sigut el següent: Alexis d'arquer. Juanma Crespo al lateral dret i Xavi Granados al lateral esquerre. Com a centrals en Manu Morales i en Javi Maya. Com a pivot en Joan Sard. Miki Ruedas a banda dreta i Javi Garcia a banda esquerra. En tasques organitzatives dos pesos pesants i dos jugadors de molts de quirats: en Jaume Faba i n'Edu Flaquer. En missions ofensives i més eixerit que un peixet frit, el Califa del Figueral: n'Abdou Diouf Khadre. Com a bones rodes de recanvi, a la banqueta hi havia, en Nico Salazar, Juanlu Flaquer, Franco, Toni López, Ivan Campos i Colau Sureda.

Només l'àrbitre xiular el començament del partit l'Escolar ha imposat la seva llei. Un Escolar arromangat que ha sabut molt bé el que vol i que no ha dubtat ni un instant en passar, la seva més que evident superioritat, per sobre un paupèrrim Binissalem. Els nostres dos centrecampistes, amb les idees força clares, han bellugat a l'equipaixí com han volgut. En Joan Sard el cap d'ala i vèrtex del triangle ha barrat el pas a tot quan rival ha gosat sortir del botador. Amb aquestes eines la nostra defensa ha jugat molt còmoda i pràcticament fora ensurts dignes de mencionar. Tret de qualque errada en l'àmbit particular i de qualcuna a escala col·lectiva els gabellins han mantingut un nivell de joc força competitiu.

Les nostres dues bandes, sobretot en Garcia per la seva velocitat i bona conducció, han portat de capoll als seus corresponents laterals. Cada cop que han intervingut han sortit victoriosos del llanci corresponent. N'Abdou s'ha mostrat participatiu i força encertat de cara al gol. El «triangle de les Bermudes» Sard, Faba i Flaquer han canalitzat i repartit joc a betzef. La nostra defensa i el nostre porter han estat força segurs i fora gaires ensurts que els obligués a forçar la màquina en cap moment. Amb una paraula: massa fàcil per a ser veritat.

Al minut cinc de la primera part, a una de les poques errades que hem tingut, el Binissalem ha gaudit d'una bona oportunitat de gol que no ha sabut aprofitar. Al minut deu a una bona jugada trenada, n'Abdou ha mostrat les seves intencions amb una bona jugada que no ha acabat amb gol per molt poquet. El partit semblava fermat i controlat. El Binissalem s'ha conformat amb qualque esporàdic, descontrolat, tou i minso contraatac. Al minut dotze, altra vegada n'Abdou, a una pispada de pilota i amb una difícil posició de tret, ha col·locat l'esfèrica perfectament per l'escaire dret de la porteria dels locals. Prest s'ha encarrilat la cosa i aviat el Califa ha començat el seu compte golejador d'un horabaixa memorable.

Amb avantatge al marcador l'Escolar s'agradava. Ha jugat tranquil i amb el ritme de joc que més li convenia. Sobre el minut vint en Javi Maya, sobtadament, s'ha lesionat. Malgrat entrenar bé i en comoditat tota la setmana, jo crec que s'ha ressentit de la lesió que patí durant el partit de la setmana passada. El substitueix n'Ivan Campos. Al minut vint-i-quatre els vinaters han estavellat una pilotada molt mal malintencionada al travesser de la porteria de n'Alexis. Al minut trenta i després d'una bona jugada individual n'Edu Flaquer ha obligat al porter dels blaus a fer una bona i encertada aturada. Al trenta-sis, d'un tret llunyà i fluix, un Binissalem que en cap moment ha abaixat els braços, ha empatat el partit davant d'un Alexis que ha fet l'estàtua.

Just treure de centre, n'Edu ha agafat la bolla i, amb una bona conducció, ha arribat tot dret, fins a la retxa de l'àrea gran dels contraris, la a passada encertadament a Abdou i aquest, d'una bona etzibada, ha trencat la feble oposició del magre porteret del Binissalem. L'u a dos ha pujat ipso facto al marcador de l'estadi municipal Miquel Pons.

Quan faltaven pocs minuts per acabar la primera part en Jaume Faba, un dels destacats de l'encontre, ha patit una estrebada muscular que l'ha deixat fora de combat. Abans de començar la segona part, en Faba, ha estat substituït per un Lluís Maya convalescent. A una bona primera part l'Escolar, malauradament, ha perdut per lesió a dos dels seus més importants valors. El dibuix tàctic, després del canvi oportú, ha quedat amb un: u, quatre, dos, tres, u.

Al minut quaranta-nou de la segona part, n'Edu Flaquer fot una passada mil·limètrica a en Garcia. Aquest ha quedat sol enfront de l'aparrussat porteret de futbolí que no pot fer cap maniobra per evitar que l'u a tres pugi al marcador. Malgrat l'aclaparador avantatge amb tots els aspectes de l'Escolar, els «asules» no han donat, en cap moment, la batalla per perduda. Han continuat encoratjats i caparruts endavant per veure si, amb una d'aquestes, la seva sort canviaria. En Franco ha substituït a un Manu Morales que sembla que no acaba de jugar del tot folgat. Voldria dir que a la primera jugada que intervé el bo d'en Franco li mostren la targeta groga. Una vertadera llàstima que un jugador d'aquesta qualitat estigui tan descentrat. Crec que la falta de minuts, que ara mateix tasta, no el deixen jugar al bon nivell que ens té acostumats.

L'Escolar en pla piconadora, al minut cinquanta-cinc ha alçat una mica el peu de l'accelerador. Això i la falta de superioritat al centre del camp ha fet que el Binissalem pogués agafar un xic d'aire i s'ha deixondit arribant en qualque ocasió a la porteria d'un Alexis fent d'espectador avorrit. Tota aquesta treva fins al minut seixanta-cinc que, a una mala sortida del porter local, i després d'un trencament de cintura, en Ruedas ha marcat l'u a quatre a porteria buida.

Al minut trenta en Venera ha donat entrada a Nico, Juanlu i Venera. Substituint a Sard, Ruedas i Granados. Al minut trenta-vuit, una gran passada d'en Juanlu Flaquer ha deixat en franca avantatge a un Abdou que no s'ho ha pensat i ha enfilat, a la carrera, el camí de la porteria local. L'u a cinc ha pujat al marcador; la capoladora golejada estava més que consumada.

Gran partit de l'Escolar que un cop vist el marcador pot semblar fàcil. De cap de les maneres ha estat un desfer calça. Els jugadors de l'Escolar, uns més que els altres, han fet un gran partit, fora deixar en cap moment, de donar-ho tot i haver de picar molta de pedra.

Divendres dia vint, a les vuit de l'horabaixa es jugarà al Figueral el partit corresponent a la jornada vint enfront d'un Athlètic Huilfàs, que generós, ha vingut a bé a canviar el partit que en un primer moment s'havia de jugar el diumenge a l'horabaixa. Dissabte a Cala Rajada, com ja sabeu, se celebra la nit de sant Sebastià. La disbauxa fora mesura d'aquesta nit bruixa, sense dubtes, deixarà als joves jugadors divertits, amb poques opcions de jugar un partit de futbol així com cal. Molt millor així!

Visca l'Escolar victoriós!

Biel Torres

I l'Escolar juvenil continua la seva dinàmica ascendent. Victòria 6-3 contra el sant Marçal. Enhorabona!