Temporada 1995-1996 (2)

  













Persones importants del C.D.Escolar:

Sebastià Ferrer Pascual Maleter, autor del llibre del 50è aniversari del C.E.Escolar



 

En Sebastià, en la seva joventut, va ser jugador de l'Escolar, i després membre de la directives de Sebastià Pascual, Jaume Massanet i Pep Gallego. Al costat d'en Pep Palmer van formar el primer equip d'alevins, quan la Federació encara no tenia inscrits aquests equips, i jugaren tornejos comarcals sense fitxa federativa. També va ser organitzador de partits de costellades en què va fer d'àrbitre. Els seus tres fills, Jeroni, Pep i Sebastià , van ser jugadors de l'Escolar; en Jeroni va ser el que més partits jugà amb el primer equip, després que de juvenil hagués jugat amb el CIDE, sent l'encarregat de llançar les penes màximes. En l'actualitat, el padrí Maleter, que és com li agrada a Sebastià que l'anomenin els seus néts, té en Tomeu que juga amb el Manacor juvenil.

En Sebastià Ferrer Malater, de professió constructor i promotor, va estar molt relacionat a més de l'esport, amb la vida política i cultural del municipi. Va ser regidor durant 19 anys; dels 9 fins als 78 anys, membre de la Banda Municipal de música de Capdepera, i també director dels cors parroquials de Capdepera i Cala Rajada; integrant en el seu moment de l'orquestra Cala Agulla, president de la tercera edat de Cala Rajada, i autor de tres llibres ('Capdepera i els Reis', 1990; 'Impressió sobre obra de pauma', 2005, i 'Història de l'Escolar en el seu cinquantè aniversari, 2009. En l'actualitat, amb tot l'arxiu que posseeix , està preparant un altre llibre. Títol?


Foto del llibre. 1ª filera, drets: Sebastià Ferrer Maleter, Miquel Garau Bessó, Joan Sancho Barraca, Toni Bolló, Toni Tonet, Llorenç Garau Mestrès, Vicenç Nadal, Guillem Danús, Joan Terrassa. 2ª filera , drets: J.A. Carrió, Pepe Medina, Sebastià Sureda, Colau Nadal, Carlos Loshuertos, Pep Gallego, Agustín Muñoz, Pep Fuster, Carlos Faba, Tòfol Irles, Miquel Bestard, Jaume Moll. 3ª filera: Biel Torres, Bernat Martí, M.A. Flaquer, Sebastià Sirer, Jeroni Ferrer, Bartomeu Guiscafré, Pep Roig, Tolo Riutort, Jaume Amer, Joan Bonet, Jaume Tous Jato. Asseguts: Pep Ferrer, Sebastià Ferrer. Els altres són els alevins de la temporada 1995-96.


La directiva, a la temporada 1995-96 que estam revisant, passava pena que en el seu cinquantè aniversari l'Escolar perdés la categoria de Preferent, però no va ser així. Hauria estat una llàstima. Afortunadament, l'equip guanyà 1-3 a Petra, en l'últim partit de campionat, i aquesta victòria va suposar el descens del club petrer i la salvació de l'Escolar.


 Tomeu Ferrer Garau al costat dels seus padrins Sebastià i Jaume


Partit de costellada: un guàrdia, Sebastià "Maleter" (àrbitre) i Sebastià Sureda (Escolar)


Entrenadors, temporada 1995-96. Drets: Armin Aichman, Amar Rabai, Toni Brunet, Bernat Palmer. Acotats: Jeroni Adrover, Pedro Alejandro, Fernando Martínez.


En la propera entrega ens ocuparem de la festa del cinquantè aniversari.

 


Miquel Bestard